Yaşanan süreci derin bir üzüntüyle karşıladığını belirten Başkan Çavuşoğlu, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma ve masumiyet karinesinin önemine dikkat çekti.
“Halka hizmet eden arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını üzüntüyle karşılıyorum”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Halka hizmet etme anlayışıyla bugüne kadar kentimize emek veren Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz Doğan ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınmasını üzüntüyle karşılıyorum.”
“Çağrıldığında ifadeye gidecek isimlere yapılan bu uygulama kamu vicdanını yaralıyor”
Açıklamasında adalet vurgusunu öne çıkaran Çavuşoğlu, davet edildiğinde adliyeye gidip ifade verebilecek konumdaki kişilere yönelik bu tür gözaltı yöntemlerinin kamuoyundaki adalet duygusuna zarar verdiğini belirtti.
Çavuşoğlu, değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü:“Çağrıldıklarında ifade vermeye gidebilecek kişilere yönelik bu tür yöntemlerin uygulanması, adalete olan güveni zedelemekte ve kamu vicdanını yaralamaktadır. Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri masumiyet karinesidir. Hiç kimse yargılanmaktan muaf değildir ancak hukuk herkese eşit, tarafsız ve adil uygulanmalıdır. Adaletin bu temel ilkeler doğrultusunda tecelli etmesi en büyük beklentimizdir.”




