Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Karaca fon mağdurlarının sesi oldu: “Belirsizlik giderilmelidir!”

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, son dönemde kamuoyunun gündemini meşgul eden fon mağdurları konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu gündemine taşıdı.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, son dönemde kamuoyunun gündemini

Komisyonda söz alarak yatırımcıların yaşadığı mağduriyeti dile getiren Karaca, yetkililerin “paranızı ödeyeceğiz” açıklamasının somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini belirterek, hangi ödemenin kime, ne zaman ve hangi değer üzerinden yapılacağının net bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını istedi.

“Endeksleme durdurulursa vatandaşın değer kaybı nasıl karşılanacak?”

Para piyasası dışındaki fonlarda yapılan ara ödemelerin yatırımcının mevcut pay değerini aşmadığına dikkat çeken Karaca, sistemdeki mantık hatalarını ve ana para kayıplarını sayısal örneklerle gözler önüne serdi.

Net yatırımı 900 bin lira olan ancak mevcut pay değeri 300 bin liraya gerileyen bir vatandaşın ara ödemesinin 300 bin lira sınırında kalacağını ifade eden Karaca, endekslemenin durdurulması halinde tasfiye sürecinin uzamasıyla oluşacak değer kayıplarının vatandaşın sırtına yükleneceğini söyledi.

Sert sorularla belirsizliği gündeme taşıdı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ekonomi bürokrasisine ve kanun teklifi sahiplerine yönelttiği sorularla mağdurların haklarını savunan Karaca, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Karaca konuşmasında yetkililere şu kritik soruları yöneltti:”1 milyon liranın altında yatırımı olduğu halde anaparasının tamamına ulaşamayacak kaç yatırımcımız bulunmaktadır? Açıklanan 350 bin fon payı sahibi gerçekten 350 bin farklı tekil kişi midir, yoksa aynı kişinin farklı fonlardaki hesapları mükerrer mi sayılmıştır?Bugün bu ödemeler için kasada bulunan gerçek ve kullanılabilir nakit miktarı ne kadardır? Endeksleme durdurulduğunda ve tasfiye süreci aylarca uzadığında vatandaşın parasına ulaşamadığı dönemdeki değer kaybı nasıl tazmin edilecektir?Açıklanan ödeme vaatlerinin ne kadarı kasadaki mevcut paraya, ne kadarı ise gelecekte tahsil edilmesi umulan alacaklara dayanmaktadır? Bu soruların her biri doğrudan vatandaşımızın cebini, birikimini ve geleceğini ilgilendirmektedir. Hiç kimse mağdur vatandaşın parasını yeni bir belirsizliğin içine itemez ve hiçbir kanun bu belirsizliğe çanak tutmamalıdır.”