“Amatör kulüpler ticarethane değil, sosyal yapılardır”
Amatör spor kulüplerinin kâr amacı gütmeyen kurumlar olduğunun altı çizilen duyuruda, kulüplerin çocukların ve gençlerin sağlıklı, milli ve manevi değerlerle yetiştiği en önemli sosyal yapılar olduğu ifade edildi. Bugün profesyonel liglerde mücadele eden birçok sporcunun ilk formayı amatör kulüplerde giydiğine dikkat çekildi.
“Artan maliyetler sürdürülebilirliği zorlaştırıyor”
Kulüplerin halihazırda ulaşım, tesis, malzeme, antrenör ve organizasyon giderlerindeki ciddi artışlarla mücadele ettiğini belirten DASKF yetkilileri, lisans ve vize ücretlerindeki zam kararıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:“Spora erişimin kolaylaştırılması gereken bir dönemde, kulüplerimizin önüne yeni mali yükler çıkarılması yerine onları teşvik edecek ve destekleyecek uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle çok sayıda altyapı sporcusuna sahip kulüplerimiz açısından bu maliyetler sürdürülebilirliği imkânsız hale getirmektedir.”
TFF’ye Çağrı: “Karar yeniden değerlendirilmeli”
Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, TFF’ye çağrıda bulunarak kararın gözden geçirilmesini talep etti. Beklentilerinin; filiz lisans ve vize ücretleriyle ilgili alınan kararın mevcut ekonomik koşullar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi ve sporun tabana yayılmasını destekleyecek sürdürülebilir bir düzenlemenin yapılması olduğu kaydedildi.
Açıklama, “Amatör spor, Türk sporunun temel taşıdır. Temelin güçlü olması, geleceğin de güçlü olması demektir. Çocuklarımızın spor yapmaya devam edebilmesi ve kulüplerimizin varlığını sürdürebilmesi için amatör spora destek verilmesi ortak sorumluluğumuzdur” mesajıyla son buldu.



