Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ege Yön Haber
SPONSORLU İÇERİK
01 02
Ege Yön Haber

Denizli’de Titanyum Projesine ön talep yağmuru!

Denizli Sanayi Odası (DSO) öncülüğünde ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) iş birliğiyle hayata geçirilmesi hedeflenen 280 milyon dolarlık dev titanyum yatırımı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün koordinasyonunda ve yakın takibinde ilerleyen proje, Denizli’yi savunma, havacılık ve yüksek teknoloji sanayisinde stratejik bir üretim üssü yapmayı hedefliyor. İlk etapta 100 milyon dolarlık sermaye oluşturulması planlanan dev projede yatırımcı ön talep başvuruları hızla artarken, son başvuru tarihinin 6 Kasım 2026 Cuma günü mesai bitimi olduğu duyuruldu.

Denizli Sanayi Odası (DSO) öncülüğünde ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.

TEI iş birliğiyle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kritik malzeme üretilecek

Denizli Sanayi Odası öncülüğünde yaklaşık bir yıldır teknik ve finansal altyapısı hazırlanan yatırım, havacılık ve savunma sanayiinin en kritik ihtiyaçlarından biri olan titanyum alaşımları ile yüksek nitelikli yarı mamullerin yerli imkanlarla üretilmesini amaçlıyor.

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit ve 300’den fazla sanayicinin katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısının ardından başlayan süreçte, uluslararası danışmanlık firması KPMG temsilcilerinin katkılarıyla şirket yapılanması ve ortaklık modelleri de netleştirildi.

Asgari Katılım Tutarı 1 Milyon Dolar: Son Gün 6 Kasım 2026

Toplam 280 milyon dolarlık yatırımın ilk aşamasında 100 milyon dolarlık özsermaye hedeflenirken, projeye katılmak isteyen yatırımcılar için asgari katılım tutarı 1 milyon dolar olarak belirlendi.

Gelecek talepler doğrultusunda şekillenecek projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:“Biz Denizli Sanayi Odası olarak bu yatırımın önünü açmak, gerekli araştırmaları yapmak ve sanayicilerimizin önüne değerlendirilebilir bir proje koymak için çalıştık. Ancak bir şehrin sanayi geleceğini tek başına bir kurumun belirlemesi mümkün değil. Bundan sonraki kararı Denizli’nin reel sektörü, sanayicileri ve sermaye sahipleri verecek.”

Başvurular kesin taahhüt içermiyor

Denizli Sanayi Odası, ön talep formlarının 6 Kasım 2026 Cuma günü mesai bitimine kadar odaya ulaştırılması gerektiğini bildirdi. Yetkililer, bu aşamadaki ön taleplerin kesin yatırım veya pay taahhüdü anlamına gelmediğini; nihai tutarların, ödeme planlarının ve ortaklık paylarının şirketin resmi kuruluş sürecinde netleşeceğini hatırlatarak sanayicilere son günü beklemeden başvurularını iletmeleri çağrısında bulundu.