Dört gün boyunca sergilerden moda gösterilerine, off-road yarışlarından dev konserlere kadar dolu dolu bir programa ev sahipliği yapacak festival, tüm Denizli ve Ege bölgesini Babadağ’da buluşturacak.

Kortej Yürüyüşü ve Bilimden Sanata Zengin Sergi Programı
Festivalin resmi açılışı ve kortej yürüyüşü 23 Ekim Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek. Açılış günü kapsamındaki etkinlikler şu şekilde paylaşıldı:
-
Sosyal Sorumluluk: “Bir Yumak Umut Babadağ” başlığıyla kanserde farkındalık etkinliği düzenlenecek.
-
Tarih Ve Kültür Sergileri: “Geçmişin Karelerinde Okul Yılları” fotoğraf sergisi ile “Minyatür Dokuma Tezgahları” sergisi ziyaretçilere açılacak.
-
Kişisel Sergi: Prof. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca tarafından hazırlanan “Babadağ Gibi” isimli dokuma ve örgü kişisel sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Yıldızlar Geçidi: Necati ve Saykolar, Ersan Er, NEZ Ve İsmail YK!
Festival süresince sahne alacak ünlü isimler ve etkinlik saatleri ise şöyle planlandı:
-
23 Ekim Cuma: Saat 21.00’de Necati ve Saykolar enerjik sahne performansıyla coşkuyu zirveye taşıyacak.
-
24 Ekim Cumartesi: Akşam saat 20.30’da Ersan Er, hemen ardından saat 21.30’da sevilen sanatçı NEZ sahne alacak.
-
25 Ekim Pazar (Kapanış Günü): Günün ilk yarısında saat 11.00’de nefes kesen off-road gösterileri gerçekleştirilecek. Festivalin görkemli kapanışı ise saat 21.30’da pop müziğin sevilen ismi İsmail YK konseriyle yapılacak.

Belediye Başkanı Murat Kumral: “Tüm Denizli Halkını Bu Coşkuya Ortak Olmaya Bekliyoruz”
Babadağ’ın üretim gücüne ve girişimci ruhuna vurgu yapan Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, festivalin kent kimliği açısından önemini şu sözlerle dile getirdi:”Dokumanın başkenti, girişimci insanların diyarı Babadağ’ımızı hak ettiği yere taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Festival boyunca konserler, kültürel etkinlikler, sergiler, moda gösterileri ve yöresel ürünlerin sergilendiği tezgahlar vatandaşlarımızla buluşacak. Babadağ’ın kültürü, dokuması ve geçmiş hatıraları bu festivalde yeniden hayat bulacak.Tüm hemşehrilerimizi ve Denizli halkını, 22-25 Ekim tarihlerinde bu coşkuya ortak olmaya, Babadağ’ımızın güzelliklerini birlikte paylaşmaya davet ediyorum.”




