Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkezefendi’nin mor güzelliğinde hasat tamamlandı

Merkezefendi Belediyesi tarafından Yenişafak Mahallesi’nde 35 dekarlık verimsiz alanın üretime kazandırılmasıyla hayata geçirilen Lavanta Bahçesi’nde bu yılın hasat dönemi başarıyla tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanan lavantalar, elde edilecek doğal yağlarla şişelenerek kentin üretimine katkı sağlayacak.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Yenişafak Mahallesi’nde 35 dekarlık verimsiz alanın üretime

İlçe genelindeki peyzaj ve üretim çalışmalarını aralıksız sürdüren Merkezefendi Belediyesi, Yenişafak Mahallesi’nde yer alan 15 bin kök lavantanın bakım, temizlik ve hasat işlemlerini gerçekleştirdi.

Bu yıl altıncı kez dönemi karşılayan dev bahçe; seyir terasları, yürüyüş yolları, fotoğraf çekim alanları ve sosyal donatılarıyla hem kent estetiğine renk katmayı hem de vatandaşlara keyifli bir yaşam alanı sunmayı sürdürüyor.

Doğan: “Eşsiz Kokuyu Şişelere Taşıyoruz”

Hasat çalışmalarının ardından değerlendirmelerde bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, projenin hem estetik hem de üretim boyutuna dikkat çekti. Atıl arazileri değerlendirme hedeflerinin başarıyla sürdüğünü belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı:“Verimsiz arazileri üretime kazandırmak ve ilçemize yeni bir yaşam alanı oluşturmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Lavanta Bahçemiz, her geçen yıl daha da gelişerek kentimize değer katıyor. Mor rengiyle doğaya ayrı bir güzellik katan bahçemiz, hem hemşehrilerimizin yoğun ilgisini görüyor hem de üretime katkı sağlıyor. Bu yılki lavanta hasadımızı da başarıyla tamamladık. Büyük bir özenle topladığımız lavantaları şimdi damıtma sürecinden geçirerek doğal lavanta yağına dönüştüreceğiz. Merkezefendi’nin eşsiz kokusunu taşıyan bu lavanta yağları, ilçemizin doğal zenginliğini şişelere taşıyarak yaşamın her anına eşlik edecek.”