Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de Miryokefalon Zaferi’nin 847. yıldönümü kutlanıyor

Anadolu’ya Türk mührünün vurulduğu

Anadolu’ya Türk mührünün vurulduğu Miryokefalon Zaferi’nin 847. yıldönümü kutlamaları başladı. Kutlama programları çerçevesinde ilk olarak panel ve fotoğraf sergisi düzenlenirken, tüm vatandaşlar yarın savaşın yaşandığı Çivril ilçesindeki törene davet edildi.

17 Eylül 1176’da Çivril ilçesinde gerçekleşen Miryokefalon Zaferi’nin 847. yıldönümü kutlama programları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen programlarının ilki Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Prof. Dr. Muharrem Kesik’in sunumu ile Çivril Miryokefalon Zaferi Paneli ile Çivril Fotoğrafları Sergisi düzenlendi. Prof. Dr. Muharrem Kesik’in kaleme aldığı “Myriokephalon 1176” kitabının da tanıtıldığı programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Vural burada yaptığı konuşmada Çivril ilçesinin 1176’da kazanılan Miryokefalon Zaferi ile Anadolu’nun tapusunun alındığı yer olarak tarihteki yerini aldığını söyledi. Verimli toprakları, güzel doğası ve havasıyla Çivril ilçesinin binlerce yıldır insanların yaşadığı bir coğrafya olduğunu anlatan Vural, ilçenin tarihi güzelliklerden bahsederek, tüm hemşehrilerini kutlama programlarına davet etti.

Her savaşa karşı bu ülke dimdik ayakta durdu
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ise Miryokefalon Zaferi’nin değerini gelecek kuşaklara aktarmak için bir yol haritası çizdiklerini anlattı. Denizli’nin tarihi bir şehir olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin bu değerlerine sahip çıktıklarını vurgulayan Değirmenci, “Ülkemizin her bir karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış. Malazgirt, Kazıkbeli, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve yakın dönemde yaşadığımız 15 Temmuz gibi vatanımızın varlığına yönelik her savaşa karşı bu ülke dimdik ayakta durdu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
17 Eylül Pazar gününe özel muhteşem programlar
Öte yandan Miryokefalon Zaferi’nin 847. yıldönümü kutlamaları hafta sonu da sürecek. 16 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Çivril Tren Yolu Gar Binaları Toplantı Salonu’nda Çivril Miryokefalon Zaferi Paneli ile Çivril Fotoğrafları Sergisi düzenlenecek. 17 Eylül 2023 Pazar günü kutlamaları ise saat 13.00’te Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek. Kufi Çayı Vadisi’nde saat 14.00’te başlayacak programda, Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak, şehitler için dualar edilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, atlı cirit, atlı kılıç kalkan ve geleneksel okçuluk gösterileri yapılacak.

Büyükşehir’den Türk Halk Müziği Konseri
Moto-cross ve trap atışları yarışlarının yapılacağı programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Kufi Boğazı Zafer Yürüyüşü ve Bisiklet Turu yapılacak. Kutlamaların akşam programı ise Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’de devam edecek. Çivril Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin yapılacağı gece Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından Türk Halk Müziği Konseri verilecek.

ANADOLU’YA TÜRK MÜHRÜNÜN VURULDUĞU MİRYOKEFALON ZAFERİ’NİN 847. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI BAŞLADI. KUTLAMA PROGRAMLARI ÇERÇEVESİNDE İLK OLARAK PANEL VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENİRKEN, TÜM VATANDAŞLAR YARIN SAVAŞIN YAŞANDIĞI ÇİVRİL İLÇESİNDEKİ TÖRENE DAVET EDİLDİ. (ATİLLA ÖZER/DENİZLİ-İHA) Anadolu’ya Türk mührünün vurulduğu Miryokefalon Zaferi’nin 847. yıldönümü kutlamaları başladı. Kutlama programları çerçevesinde ilk olarak panel ve fotoğraf sergisi düzenlenirken, tüm vatandaşlar yarın savaşın yaşandığı Çivril ilçesindeki törene davet edildi.