Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlili hayvanseverler Ankara’da ‘Tek ses tek yürek’ oldu!

15 Ocak Pazar Büyük Ankara Mitingi’ne 30 otobüs ve özel araçlarla 81 il ve yüzlerce ilçeden vicdanlı insanlar, Kanlı küreğe hayır! 62 devasa ölüm kampına hayır! demek için akın akın Ankara’ya geldi.

15 Ocak Pazar Büyük

Denizli’den de Denizli Hayvan Dostları Derneği öncülüğünde ve Merkezefendi Belediyesi’nin 2 araç tahsis desteği ile yaklaşık 30 kişilik bir grup destek için Ankara’daydı.

Egeyön TV’de Egeyön Pati’ye konuşan KaradenizFed Onur Kurulu Başkanı Haydar Özkan şunları söyledi.

”Biliyorsunuz Konya’da hayvancağız kürekle katledildi. Türkiye’nin bütün barınaklarında maalesef durum oradan farklı değil. Bir de bunun üzerine ”yaşam alanı” denen katliam yuvaları çıktı. Sayın Bakan Vahit Kirişçi’nin de 62 tane devasa yaşam alanını meclise sundum demesi bizleri buralara döktü. Hayvanların yaşaması için, yaşam haklarının korunması için, yetkililere buradan sesimizi duyurmaya geldik.

Bakan Vahit Kirişci, hayvan barınaklarının artırılması gerektiğini belirtip, “Biz 62 noktada 120 bin hektar alanı bu işe tahsis etmiş durumdayız. Elbette yeter değil ama bu kanununda gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyorum. ABD ve AB sokaklarda sahipsiz hayvan görebiliyor musunuz? Hiçbir hayvan yok bu şekilde. Bu çalışmaları dikkate alarak yol haritamızı yeniden belirlemiş olacağız” diye konuşmuştu.

On bine yakın kişinin katıldığı belirtilen mitingde tek yürek olan insanlar, bu barınakların ölüm kampı olacağını ve bunun durdurulmasını istedi.

Ayrıca Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin barınağında yaşanan hayvan katliamı sonrası ceza çıkmaması da hayvanseverleri çileden çıkardı. Adalet talebiyle tüm destekleriyle Konya’da yer alacaklarını belirten hayvanseverler 20 Ocak 2023’te de Konya’da buluşacak.

Siyasilere seslenen halk artık bu katliamların durmasını ve hayvanların yaşama hakkının sonuna kadar korunmasını ve barınakların ölüm kampları olmaktan çıkarılması için haykırdı. Bu taleplerinin karşılanamaması halinde oy vermeyeceklerinin altını çizdiler. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz diyen katılımcılar artık bu duruma bir son verilmesini istiyor.