Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlili tabipler bu yıl Tıp Bayramını andı!

14 Mayıs Tıp Bayramı dolayısıyla ülkenin her yerinde olduğu gibi Denizli’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Denizli Tabipler Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ama biz bu yıl daha çok anma etkinliği olarak düzenledik. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımızı bugün bir kez daha anmak istedik. ” dedi. Meslekte yarım asrı deviren doktorlar ise eskileri yad etti, eskiden doktorlara duyulan saygıdan söz ettiler.

14 Mayıs Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Denizli Tabip Odası üyesi doktorlar bir araya geldi. Valilik önünde çelenk sunma töreni ile güne başlayan doktorlar daha sonra Sağlık Şehitleri Anıtına çelenk sundu. Doktorlar Forum Çamlık’ta meslektaşları tarafından yapılan resimlerin ve çekilen fotoğrafların bulunduğu Tabip Odası Resim ve Fotoğraf Sergisini ziyaret etti. Günün sonunda ise Denizli Tabip Odası binasında bir araya gelen doktorlar, meslekte 50., 40.ve 30. yılını tamamlayan meslektaşlarına plaket verdi.

Egeyön Haber’e 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ama biz bu yıl, daha çok anma etkinliği olarak düzenledik. 14 Mart bizim için ilk bilimsel tıp eğitiminin başladığı tarih 1876. Aynı zamanda ilk eşkal altındaki tıp öğrencilerinin kalkışma yaptığı gün, gösteri yaptığı tarih. O yüzden hem bilim, hem özgürlük adına önemli bir tarih. Bizde her yıl bunu Tıp Bayramı, O haftayı tıp haftası olarak kutluyoruz. Burada toplanmamızın amacı, mesleğimizde kıdemi olan meslektaşlarımıza, 50 yıllık, 40 yıllık, 30 yıllık hekimlere plaketlerini vererek en azından onlara küçük bir onur hediyesi sunmak istedik. Bugün yaklaşık 50 kişi plaket alacak. Denizli’de bayağı kıdemli bir kadromuz var” dedi.

“Türk hekimleri eminim bu günleri de geçirecek”

Mesleklerinde 50.yılı tamamlayan doktorlar ise sitem etti. Doktor Ali Güre “Eskiden bir hekim bir eve davet edilecekse o gün mahalle temizlenirdi. Bugünler geçti, şimdi hekimlere saldırı, hekimlere bir takım müdahaleler yaşanıyor. Eminim bu günleri de geçirecek Türk hekimleri daha güzel günlere gidecek” dedi.

Çocuklarının doktor olmasını istemediğini belirten doktor Mustafa Başöze “50 yıl benim için rüya gibi geçti diyebilirim. Benim branşım genel cerrahiydi. 50 yıl değişik ameliyatlar yaparak hastaların sağlığına kavuşmasına vesile olduk. Bizim zamanımıza doktorlara çok fazla değer veriliyordu. Şimdi bu sevgi, saygı kalmadı. Şimdi dövüyorlar, öldürüyorlar, kıymetini bilmiyorlar. Ben sırf bu yüzden çocuklarımın doktor olmasını maalesef ki istemedim dedi.