Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DENİZLİLİLER BİRLİĞİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI ULUSALA DENİZLİ’Yİ TAŞIDI

İstanbul’da TRT radyo stüdyolarında

İstanbul’da TRT radyo stüdyolarında ‘Memleket Sohbetleri’ programında Denizli’nin gelenek, görenekleri ve kültür yapısını prodüktör Hilal Aksungur, Denizlili hemşehrimiz İstanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez ile Nigari Erdem’e konuk olan Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İhsan Uysal anlattı.

TRT İstanbul Radyosu’nda ‘Memleket Sohbetleri’ programına konuk olan Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı  İhsan Uysal, Denizlili hemşehrimiz İstanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez ile Nigari Erdem ve prodüktör Hilal Aksungur’a Denizli’yi anlatarak Türkiye’ye tanıttı.

Programda konuşan Uysal, “Denizli’mizin gelenek görenekleri kültürünü Pamukkale ve antik kentlerini Denizli insanımızın, çalışkan, eğitime önem veren müteşebbis bayrağını ve ülkesini seven gayretli insanlar olduğunu belirtmek isterim. Çal’da 850 yıllık sudan koyun atlatma efsanesini, Denizli’mizin yetiştirdiği değerler Merkezefendi, Servergazi, Mahmut Gazi, Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi, Çal Müftüsü Ahmet İzzet Efendi, güreş de Dünya Şampiyonu olmuş Bayram Şit, Hasan Güngör, altın kemerli başpehlivan Hüseyin Çokal, doktor Behçet Uz, İbrahim Çallı, Selahattin Pınar’ı anlattım. Tarım ürünlerimizin başta kekik olmak üzere Serinhisar Leblebisi, Çal Karası üzümünü, Buldan bezini, Derbent Deresi türküsünün hikayesini Denizli’mizin yemek kültürümüzden bahsettim. Düğün adetlerimizi ilçelere göre anlattım” dedi.