Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap:”İzmir ve Denizli arasında köprüyüz”

Egeyön Haber “Ege’de Dernek Başkanları” köşesinde dernek başkanlarını ziyaret ederek İzmir’deki Ege Bölgesi illerinin dernekleriyle tanışıyor. Egeyön Haber’in ilk konuğu Denizliler Derneği Başkanı Veli Kasap oldu. Derneğe Başkan olduğu süreci anlatarak derneklerin önemini, yaptıkları çalışmaları ve faaliyetlerini anlatan Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap, hemşehrilerini bir çatı altında toplanarak güç birliği yapmaya ve Denizlililer Derneği’ne destek olmaya çağırdı. Konuşmasında 8 Mart 1990 yılında kurulan derneğin oluşum ve gelişim sürecine de değinen Kasap, Denizli’deki iş adamlarıyla İzmir arasında bir köprü görevi gördüklerini ifade etti.

Egeyön Haber “Ege’de Dernek

“İZMİR’DE 200 BİN DENİZLİLİ YAŞIYOR”

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Yeşilyol Köyü’nde doğduğunu söyleyen Kasap “ 1968 yılında İzmir’e geldik. O zamandan beri Çiğli Sasalı’da ikamet etmekteyim. 2004 yılında da Sasalı’da belediye başkanlığı yaptım. 2004-2014 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptım. Siyasi olduğum, belediye başkanlığı yaparak halkla iç içe olduğum için, 2016 yılında yeni başkanlık ve yeni yönetim anlayışıyla bu göreve geldim. 2016 yılında göreve geldiğimde İzmir’de yaşayan kaç Denizlili olduğunu merak ettim. TUİK’teki bölge müdürüyle İzmir’de yaşayan Denizlili sayısına baktık. O gün resmi olarak 148 bin Denizlili vardı. Ama gayri resmi ve resmi nüfus baz alınırsa İzmir’de 200 bin Denizlili hemşehrimiz yaşıyor. Bu ciddi bir rakam. Dernekçilik gönül işi. Bu konuda ben ve yönetimdeki arkadaşlarım canla başla çalışıyoruz ve herkes işinden fedakarlık yapıyor.” şeklinde konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory7b337327-3c63-4820-aaab-80d68697c634.jpg
İZMİR DENİZLİLİLER DERNEĞİ BAŞKANI VELİ KASAP

Dernek faaliyetlerini Doğulu ve Karadenizliler’in başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Kasap, ”Maalesef Egeliler olarak biz bu konuda biraz gerideyiz. Bu yüzden yeni bir algı ve hemşehri bilinci yaratmak için arkadaşlarla 2016’dan beri çalışıyoruz.” diyerek Denizlililer Derneği’nin düzenlediği faaliyetlerden bahsetti. Kasap, etkinliklerde kişi sayısının hiçbir zaman 500’ün altına düşmediğini söyleyerek “Biz aynı zamanda Denizlili iş adamlarıyla İzmir arasında köprü görevi görüyoruz. Onlarla ilişkilerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu. Denizlili Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm’ün Denizli ve Türkiye için önemli bir değer olduğuna da vurgu yapan Kasap, “Özay Gönlüm’ü anma gecesi yapmadan önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle istişare yaptık. Onlar her yıl 1 martta Özay Gönlüm’ü anma gecesi yaptıklarından dolayı biz de 2 Mart’ı anma günü olarak belirledik.” diyerek düzenledikleri anma gecesinin çok kalabalık ve görkemli olduğunu belirtti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory29346e3b-86b5-482b-9887-493c15d80d80.jpg
İZMİR DENİZLİLİLER DERNEĞİ BAŞKANI VELİ KASAP

“BİZ İZMİR’DE DENİZLİLİLERİN RADARIYIZ”

İzmir’deki Denizlilileri derneğe katkıda bulunmaya davet ettiğini söyleyen Kasap,” İzmir’deki kaymakamlarımızı, bürokrat ve iş adamlarını ziyaret ederek bu derneğe kazandırmak istiyoruz herkesi. Biz İzmir’de Denizlilerin radarıyız. İzmir’de ne kadar dernek varsa herkes kendi hemşehri derneklerine sahip çıksın, eleştirmesinler. Biz yönetim kurulu olarak ne kadar özverili olsak da, İzmir’de yaşayan Denizlililerin buna duyarlı olup bu derneğe üye olması gerekiyor. Çünkü dernek o zaman farkındalık yaratır, güç birliği oluşur, sesimiz daha çok duyulur. Sakın ola ki ayrışmayalım, birkaç kişi bir araya gelerek dernek kurmanın bir anlamı yok. Çünkü bu dernek hemşehri derneğidir, sesi duyurma derneğidir. Ne kadar birlik olursak ve bir çatı altında birleşirsek o zaman sesimizi duyururuz. Herkesi bu çatı altında buluşmaya davet ediyorum. Bizim bir sloganımız var onu da söylemek istiyorum: Her horoz kendi çöplüğünde öter, Denizli horozu her çöplükte öter.” şeklinde konuştu.