Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Domatesten salçaya gelenekselleşen iş birliği

Selçuk Belediyesi’nin geleneksel uygulamalarından

Selçuk Belediyesi’nin geleneksel uygulamalarından biri olan salça makinesi ile merkez mahalleler ve köylerde salça sıkım işleri kolaylaşıyor. Selçuk’ta kadınların seçtiği domatesleri, erkekler kesiyor, belediye çalışanları ise salça makinesi ile sıkım işlemini tamamlıyor.

Selçuk Belediyesi’nin geleneksel uygulamalarından biri olan salça makinesi ile merkez mahalleler ve köylerde salça sıkım işleri kolaylaşıyor. Selçuk’un farklı mahallelerinde yaşayan aileler salça makinesinin hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti.

Salça makinesi ile yıllardır salçalarını kolayca yaptığını belirten Gülfer Göçtü, “Çok memnunuz. 2-3 seneden beri çok memnunuz. Teşekkür ederim başkanımıza bunu yaptığı için” dedi. Eşiyle birlikte salça yaptığını belirten Mehmet Ali Tanrıgülü ise “Ben zaten eşime yardım ediyorum. Salçanın domateslerini ben kendim doğradım. Ben eşime yardım ediyorum. Makine de bize yardım ediyor” diye konuştu. Rabia Tanrıgülü de salça makinesi hizmetinden memnun olduğunu belirterek, “Memnunuz. 3 senedir bu hizmeti alıyoruz. Makine hazır geliyor, yapıyor. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum bu hizmet için” dedi.