Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DÜNYA BU FUAR’DA

12. Travel Turkey İzmir

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 12. Travel Turkey açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, milletvekilleri ve sektör temsilcileri katıldı. Bu yılki Fuarda partner ülke Makedonya,   partner il ise Diyarbakır oldu.

ERSOY : “NİTELİKLİ TURİSTE ODAKLANACAĞIZ”

Fuar açılışında konusan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yarından tezi yok patronlar olarak otellerin genel müdürlerine ‘kişi başı gecelik gelir ne?’ diyeceksiniz, sonra doluluğu soracaksınız, en son da maliyetleri soracaksınız. Nicelikten çok nitelikli turiste odaklanacağız” dedi.

Turizmde ilk yapılması gereken şeyin zihniyet değişikliği olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, “Patronların yüzde 95’i otellerine geldiklerine genel müdürlerine doluluğu soruyor. En büyük hatayı burada yapıyoruz. Yarından itibaren genel müdüre soracağınız soru otelin doluluğu değil ‘gecelik kişi başı gelirimiz ne oldu?’ olmalı. Bunu artırmazsak turizmdeki kaliteden taviz vermeye devam ederiz. Bunun için en önemli şey tanıtım. Bununla ilgili yeni adımlar atıyoruz. Kısa sürede Turizm Geliştirme Fonu çalışmalarımız var. Biz tanıtıma ayrılan bütçeyi yüzde 4-5’ler olarak beklerken, yüzde 1 bile tanıtım yapmadan turizmde bir yerlere gelmeye çalışıyorsanız başka dünyada yaşıyorsunuz. Öyle bir dünya da yok. Bunu kabul edelim. Kendimizi başkasının küfesinde taşıtma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Herkes elini taşına koymalı. Yarından tezi yok otellerin genel müdürlerine ‘kişi başı gecelik gelir ne?’ diyeceksiniz, sonra doluluğu soracaksınız, en son da maliyetleri soracaksınız. Nicelikten çok nitelikli turiste odaklanacağız. Önceliğiniz geliri artırmak olmalı. ” diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen satın alıcılarla Türk turizm profesyonellerinin yer alacağı fuarı ülkemizin misyonunu başarıyla yerine getiren bir organizasyon olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, “Bu fuarda konuk il olmamız nedeniyle bakanımıza ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Diyarbakır’ın tüm dünyaya sunacak zenginlikleri için bu fuar önemli bir kazanım olacaktır” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, “Bizde bu coğrafya, bu zenginlik, bu insan dokusu, bu misafirperver halkımız olduğu müddetçe Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde turizm sektörü katlanarak büyümeye devam edecektir. Tüm katılımcılara, kentimize ve ülkemize bu fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

38 ÜLKE, 1200 KATILIMCI

Fuara bu yıl 38 ülkeden ve 48 ilden toplam 1200’ün üzerinde katılımcı dahil oldu. Fuarda, Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Etiyopya, Endonezya, Fas, Filistin, , Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Japonya, Kazakistan, KKTC, Lübnan, Makedonya Cumhuriyeti, Maldivler, Namibya, Pakistan, Peru, Polonya, Srilanka, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Uganda, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabwe yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
İzmir Valisi Erol Ayyıldız
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu