Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EGE BÖLGESİ KARİYER FUARI EGEKAF’24 ON BİNLERCE ÖĞRENCİ VE MEZUNA KAPILARINI DENİZLİ’DE AÇIYOR

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda 11 bölgede, ev sahibi üniversite ve paydaş üniversitelerin katılımıyla düzenlenen kariyer fuarlarından Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde on binlerce öğrenci ve mezunu iş dünyası ile buluşturuyor.

E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Kariyer Fuarı, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek.

2019 yılından beri Türkiye’nin 11 bölgesinde düzenlenen kariyer fuarlarından biri olan Ege Kariyer Fuarı; T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 14 paydaş üniversitenin katılımıyla düzenlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek olan EGEKAF 24, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 üniversitenin (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi) on binlerce öğrencisini iş dünyası ile bir araya getirecek.

Ana sponsorları Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi olan fuara katılan öğrenci ve mezunlar; firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilme şansı yakalayacak. Fuara katılım gösteren firma, kurum/kuruluşlar ise; kendilerini tanıtma imkânı bulurken, aynı zamanda kendi iş alanları ve pozisyonlarına uygun öğrenci ve mezunları tanıyıp başvuru toplayarak nitelikli insan kaynağına doğrudan ulaşabilecek. 

EGEKAF 24, Kariyer Söyleşilerinden Panellere, Sunumlardan Eğitimlere Toplam 124 Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

EGEKAF 24; 66 adet kamu etkinlikleri (paydaş üniversiteler 24, Pamukkale Üniversitesi 21, kamu kurumları 17, STK 4), 39 özel firma etkinlikleri, 19 özel davetli etkinliği olmak üzere toplamda 124 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinliklerin içinde yer alan kariyer söyleşileri, paneller ve sunumlar arasında: T.C. Milli Savunma Eski Bakanı, Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı Hulusi Akar “Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele”,  İş İnsanı Ahmet Zorlu, “Nasıl Zorlu olunur?”, Taşkın Koçak “Yapay Zeka ve Metaverse ile Geleceğin Kariyer Planlaması”, Ahmet Öksüz “Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik”, Prof. Dr. Mehmet Metin Okur “E-Ticaret ve Digital Pazarlama”, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez “Anayasa Mahkemesi ve Bireysel Başvuru Hakkı” hakkında, Prof. Dr. İbrahim Aydınlı “Yeni Çalışma Modeli: Dijital Platform Çalışanları”, Moderatörlüğünü Ahmet Yıldız (Dış İşleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi)’ın yapacağı, konuşmacıları Özlem Ergün Ulueren (Büyükelçi), Armağan İnci Ersoy (Büyükelçi) olan  “Geçmişten Günümüze Diplomasi: Büyükelçiler Cevaplıyor” paneli, Adem Öcal “Kolay İş Bulma Ve Yüksek Ücretli İş Hayatı İçin Yapılması Gerekenler”, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun “Meteorolojide Dijitalleşme” konusunda, Z. Altan Elmas “Kentsel Dönüşümde Çevresel Faktörler”, Sergen Özen, Burçin Pınar (Mağaza Müdürü, Şef, Pastacı), Emre Karaca (Masterchef), Yunus Karaca (Masterchef), Hasan Biltekin (Masterchef) “PAÜ’den Mezun Olan Aşçılar ile Öğrenci Buluşması”, Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit “Motor Sanayisi”, Op. Dr. Kemal Tekden “Doktorluktan Diriliş Ertuğrul’a”, Lokman Ayva “Kendi Gözümde Kendim- Gerçeğimi Arıyorum”, TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımımız”, Serkan Bayram “Buğday Tanesi Film Söyleşisi”, Prof. Dr. Aytül Erçil “Yapay Zekânın Önlenemez Yükselişi ve Hayatımızdaki Yeri”, Tiyatrolar Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile öğrenci buluşması,  Prof. Dr. Aytül Erçil “Yapay Zekanın Önlenemez Yükselişi Ve Hayatımızdaki Yeri” konusunda çeşitli söyleşi, panel ve sunumlar yapacaklar.

EGEKAF 24’te Öğrenci ve Mezunlar Çeşitli Kariyer Etkinlikleri ile Buluşturulacak

Ege Kariyer Fuarı’nda öğrenci ve mezunlar, çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, mülakatlara, mülakat simülasyonlarına, tanıtım oturumlarına, söyleşilere, öz geçmiş değerlendirme oturumlarına, kariyer sohbetlerine ve atölye çalışmalarına katılabilme imkânı bulacak.

EGEKAF 24’ün etkinlik ve atölye takvimine https://www.egekariyerfuari.org/etkinlikler-atolyeler linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

EGEKAF 24, Onlarca Yarışmaya Ev Sahipliği Yapacak

EGEKAF24 kapsamında ayrıca; bilişim yarışması, satranç yarışması, münazara yarışması, gastronomi yarışması, anatomi bilgi yarışması, espor yarışması gibi öğrenci ve mezunların mesleki bilgi ve becerilerini sergileyebilecekleri yarışmalar düzenlenecek.

EGEKAF 24’te düzenlenecek tüm yarışmalara ait başvuru koşullarını https://www.egekariyerfuari.org/yarismalar linki üzerinden inceleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

EGEKAF 24’ün Ana Temaları: Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Çevre

Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan ve on binlerce genci iş dünyası ile bir araya getirmeyi hedefleyen EGEKAF24’ün ana temaları sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve çevre olarak belirlendi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, günümüz iş dünyasının ve gençlerin eğilimlerini dikkate alarak bu temaları belirlediklerini, EGEKAF’24 kapsamında bu temalar çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler planladıklarını ifade etti.

Engelsiz Fuar, Engelsiz Kariyer

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, tüm öğrenci ve mezunların iş olanakları ile karşılaşmada fırsat eşitliği ilkesini benimsiyor. Bu doğrultuda Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan öncülüğünde, Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2024 Düzenleme Kurulu tarafından fuar boyunca erişilebilirlik olanaklarını artırmak amacıyla engelli öğrenci, mezun ve katılımcıların stant ziyaretleri, etkinliklere katılımı konularında engelli dostu çözümler üretiliyor.

Öncelikle Yetenek Kapısı’na Üye Olmak Gerekiyor

EGEKAF’24’e katılabilmek için öğrenci, mezun ve firmaların Yetenek Kapısı’na üye olmaları ve ardından bölgesel kariyer fuarları içerisinden Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2024’e kayıt yaptırmaları gerekiyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin üniversitelerin ve iş dünyasının hizmetine sunduğu “Yetenek Her Yerde” kapsamındaki bir internet platformu olan Yetenek Kapısı, öğrenci ve mezunların niteliklerine uygun istihdam edilmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlayan “Yetenek Kapısı” dijital etkileşim platformu ile hem öğrenci ve mezunlara hem de işverenlere çeşitli fırsatlar sunuluyor. Öğrenciler ve mezunlar, Yetenek Kapısı’nda oluşturdukları profil aracılığıyla kariyer ağına ilk adımı atarak birçok farklı sektörde doğru işverenle buluşma olanağı buluyor. Aynı zamanda profilleri üzerinden kariyer danışmanlığı, fuarlar, etkinlikler ve eğitimler gibi birçok içeriğe ulaşabiliyor. İşverenler ise Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, “Yetenek Kapısı” üzerinden aradıkları niteliklerde insan kaynağını kolaylıkla keşfedebiliyor.

Detaylı bilgi için: https://www.egekariyerfuari.org/