Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Koop Başkanı Aslan: Depremin şakası yok İzmir’de 313 bin konut depreme dayanıksız

Pamukkale TV’de yayınlanan Gazeteci yazar Ahmet Deda’nın sunduğu Egeyön Haber Programı’nda canlı yayına katılan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Deda’nın sorularını yanıtladı. Depremle ilgili konuşan Aslan, “Depremin şakası yok. İzmir’de 313 bin konut depreme dayanıksız” dedi.

Pamukkale TV’de yayınlanan Gazeteci

BEYZA COŞKUNTÜRK

İzmir’de yaşanacak olası depremle ilgili soruları yanıtlayan Aslan, “İzmir’in depremle ilgili sorunu çok kötü”. İzmir, Türkiye’nin üç büyük kenti gibi depreme dayanıksız konutun çok olduğu ir kent. TÜİK’in resmi rakamlarına göre 313 bin konut İzmir’de depreme dayanıksız. İzmir’in kanal ve altyapı problemi vardır, ama en önemli sorunu can güvenliğidir” şeklinde konuştu.

”Deprem, siyasi malzeme değil; insanlık sorunudur, insanlık borcudur”

“İzmir’de 6,5 şiddetinde bir deprem olduğunda vebalini kim ödeyecek?” diye soran Aslan, “ İzmir’de bu şiddette bir depremin sonuçları ağır olur. Bu kenti yönetenler, bu kenti yönetmek için yola çıkanlar, hükümet, Çevre ve Şehircilik bakanlığı depremi gözardı etmesin. Depremin şakası yok. Deprem kimseyi öldürmez, sağlam olmayan konutlar öldürür. Bu kadar kişinin vebali altına girmektense, sağ-sol tartışmasını bırakalım. Deprem, siyasi malzeme değil; insanlık sorunudur, insanlık borcudur” dedi.

Hobi bahçeleri göstere göstere yapıldı

Deda, hobi bahçeleri adı altında kaçak yapılaşmanın önünün açılmasına yönelik sorusunu da yanıtlayan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “Göstere göstere yapıldı” dedi.

Aslan, “Son günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı ciddi bir çalışma yapıyor olsa da atı alan Üsküdar’ı geçti. Tarım alanlarında yapılıyor. Göz yumanlarda, yapanlarda sorumlu. Şehrin göbeğinde bunu göstere göstere yaptılar. Yapanlara göz yumanlar, nasıl olsa ceza alırım diye ekonomik yönle bakanlar da sorumludur. Tarım bizim namusumuzdur, toprak bizim geleceğimizdir. Pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Tarımın desteklenmesi gerekirken, merkezi hükümet yaptığı ithal ürünlerle tarımı bu noktaya getirdi. Bir taraftan da belediyelerimiz seyretmekle kaldı. İnşallah bunlara bir çekidüzen verilir” diye konuştu.

Röportajın tamamını videodan izleyebilirsiniz: