Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nden Avustralya Çıkartması

Bu haberin fotoğrafı yok

“Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) kapsamında firmaların  sektörel olarak yurtdışına açılmaları amacıyla projeler düzenleniyor. Ve bu projeler kapsamında EİB Ege Maden ihracatçıları Birliği Avusturalya’ya iş gezisi düzenliyor.

 

 

Türk doğal taşının tanıtılması, Avusturalya mermer dekorasyon tercihlerinin anlaşılması, doğal taş ithalatçıları ile B2B görüşmeler yapılması, doğal taş alım standartlarının belirlenmesi konusunda uzman kurum temsilcileri ve basının katılımı ile bir networking etkinliği düzenlenmesi amacıyla “Avustralya Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” gerçekleştirilmesi kapsamında planlanan ziyaret   3-11 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Urge kapsamında yapılacak Avustralya ziyaretine  Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Çınar ve  Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Hikmet Çelikkol liderlik edecek

Avustralya Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti ile doğaltaş sektörünün rekabetçi gücüne katkı yapılması, ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşılması, Türk doğaltaşının tanıtılması, firmaların mevcut pazar payının artırılması ve katma değerli ürün üretiminin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Avustralya Melbourne ve Sydney Yurtdışı Pazarlama faaliyeti kapsamında DesignBuild ,The Australian Stone Advisory Association ASAA gibi işbirlikçi olarak programda yer alması, Melbourne ve Sydney’de düzenlenmesi planlanan B2B ve networking etkinliklerinde birebir tüm firmalarla ilgilenerek potansiyel alıcılar ile tanıştırılması ve görüştürülmesini üstlenecek olması sebebiyle tüm URGE katılımcısı firmalar tarafından tercih edilmiş ve böylelikle daha derinlemesine bir organizasyon ile daha fazla fayda sağlanacağı öngörülüyor.


Ülke Hakkında bilgi

OECD yaşam standartları indeksi verilerine göre Norveç’i takiben dünyanın ikinci en yüksek yaşam standardı olan ülkesi olarak değerlendirilen Avustralya, Türk doğal taş sektörü için de potansiyeli yüksek bir pazardır. Kişi başına düşen 50.000 ABD dolarını aşan gelir düzeyinin yarattığı talep ve tüketim eğilimi, yaklaşık ithalatının üçte ikisini imalat sanayi ürünlerinin oluşması potansiyel olarak değerlendirilmektedir.

Avustralya, 219 milyon USD doğaltaş ithalatı hacmi ile Türkiye’nin de ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 9. sırada yer almaktadır.

Diğer yandan TradeMap’in web sayfasından Avsutralya’nın Doğaltaş ithalatı listesine bakıldığında ise görünüş daha farklı ve Türkiye 2. Sıradadır.

2012 yılında sel felaketi sonrası inşaat işlerinin Queensland ve Victorian ekonomilerine yansıması dolayısıyla özel tüketim harcamalarında artışlar yaşanmıştır. Özel tüketim harcamalarındaki artışının 2013-2017 yılarında ise stabil hale gelerek % 3 düzeyinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Avustralya Hükümetinin birçok yapıyı yeniden inşa planları yatırımları artmaktadır.

Altyapı projelerinde artış beklenmektedir. Beklenen artışın temel nedeni olarak, madencilik, altyapı, petrol ve gaz işlenmesi ve telekomünikasyon sektörlerinde gerçekleştirilecek projeler gösterilmektedir.

Türkiye’nin doğal taş üretimi konusunda dünya ticaretindeki önemi, yeniden inşa ve yapılması planlanan altyapı çalışmaları düşünüldüğünde Avustralya pazarının hem Türk müteahhitlik firmaları için hem de doğal taş gibi inşaat malzemeleri ihracatı yapan firmalar için önemini sürdüreceği düşünülmektedir.

Kümenin uzak hedefleri arasında yer alan ülke URGE katılımcılarının beyanları doğrultusunda da oldukça önemli ve yüksek ortalama fiyatlarla alım yapabilen bir ülke konumunda olması nedeniyle de tercih edilmiştir. Aynı zamanda güvenli ticaret imkanı sunabilen Avustralya’da pazarlama faaliyetlerinin arttırılması sektörel bağlamda ihracat hedeflerine ulaşmak için oldukça önemlidir.