Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Egeli akademisyenin editörlüğünü yaptığı kitaba ödül.. Apiterapi alanında Türkiye’de ilk eser!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ile Dr. Eren Akçiçek’in editörlüğünü yaptığı “Arı Ürünleri ve Sağlık (Apiterapi)” adlı kitap, Uluslararası Apiterapi Kongresinde ödül aldı. Uluslararası Apiterapi Fedarasyonu (IFA), Latin Amerika Apiterapi Federasyonu (FELAPI), Apiterapi Derneği ve Küresel Arı Tıbbı (Global Bee Medicine) tarafından düzenlenen, 91 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının yer aldığı kongrede ödüle layık görülen kitap, Apiterapi alanında ülkemizde yayınlanan ilk eser olma özelliği taşıyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Başarılı akademisyeni tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin değerli akademisyenleri bilgi birikimlerini dünyayla paylaşmaya devam ediyor. Ziraat alanında öncü fakültelerden olan EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Banu Yücel’in katkısıyla hazırlanan Arı Ürünleri ve Sağlık adlı eser, uluslararası kongreden ödül aldı. Eserin alanında ülkemizde bir ilk olması ayrıca önem arz ediyor. Değerli hocamızı ve esere katkı sunan diğer akademisyenleri başarılarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.

”Türkiye’yi ve Ege Üniversitesini temsil etmekten onur duydum”

Aldığı ödülün kendisini gururlandırdığını belirten Prof. Dr. Banu Yücel, “Arı ürünlerinin sağlığa etkilerini ve apiterapötik kullanım olanaklarını bilimsel kanıtlarla ortaya koyan eserimiz, ülkemizde Apiterapi konusunda yayınlanan ilk, Dünya’da ise sayılı kitaplardan olma niteliği taşıyor. 91 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının yer aldığı kongrede kitabımız ödüle layık görüldü. Bu ödülle Türkiye’yi ve Ege Üniversitesini temsil etmekten onur duydum” diye konuştu.