Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege’nin Türküsü Konak’ta yankılandı

Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin birlikte düzenlediği “Ege’nin Türküsü” konseri, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konaklılara unutulmaz bir gece yaşatan konserde türkülere Ege’nin birbirinden güzel zeybek ve oyunları eşlik etti.

Konak Belediyesi Türk Halk

Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin birlikte düzenlediği “Ege’nin Türküsü” konseri, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gülriz Sururi Sahnesi’nde düzenlenen etkinliği izlemeye gelenler arasında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konak İlçe Başkanı Ahmet Yeniçırak, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Türkü ve zeybek gecesi

Şef Bahar Almaç yönetimindeki Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, “Denizin Dibinde Hatçem”, “Keklik Kondu Kesmeye”, “Ardıçtandır Kuyuların Kovası”, “Osmanımın Mendili”, “Elindedir Bağlama”, “Çökertme”, “Cevizin Yaprağı Dal Arasında” ve “İzmir’in Kavakları” gibi çok sevilen Ege türkülerini seslendirerek konsere yoğun ilgi gösteren Konaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Koro kadar gecede sahne alan solistler de performanslarıyla göz doldurdu. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin halk oyunları ekibi ise koronun söylediği türkülere Ege’nin birbirinden güzel zeybek ve oyunlarıyla eşlik etti.

Yoğun istek üzerine Şef Bahar Almaç, seslendirdiği “Kırmızı Buğday” türküsü ile geceye muhteşem bir final yaparken, aynı zamanda İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı olan Ozan Ali İlgazi de halk oyunları eğitmenleriyle birlikte sahneye çıkarak zeybek oynadı.

Başkan Mutlu’dan koroya teşekkür

Konserin ardından Şef Bahar Almaç’a çiçek takdim eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Çok güzel bir geceydi, müziğe doyduk. En başta sevgili şefimiz Bahar Almaç’a, müzik grubumuza, korist arkadaşlarımıza ve tabii ki İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir geceydi. Konuklarımıza geldikleri için, sizlere de bu harika geceyi bizlere yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte korolarımız sayıları artarak sizlerin desteği ile yoluna devam edecek. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi” ifadelerini kullandı.