Kuyumcularda yoğunluk, stoklar eridi
İzmir genelinde son günlerde altına olan talep ciddi şekilde artarken, kuyumcularda uzun kuyruklar oluştu. Artan yoğunluk nedeniyle bazı işletmelerde altın stoklarının tükendiği öğrenildi.
“Fahiş fiyat ve karaborsa riski”
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, yaptığı açıklamada ziynet altın fiyatlandırmasında yeni bir döneme girildiğini belirtti. Darphane ürünlerine ek bedeller uygulanmaya başlandığını ifade eden Buyrukçu, piyasada sağlıksız fiyat oluşumlarının önüne geçmek için bu adımı attıklarını vurguladı.
Buyrukçu, “Fahiş fiyatların ve karaborsa eğilimlerinin önüne geçmek, hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı korumak adına ziynet altın fiyat ekranlarını geçici olarak kapatma kararı aldık” dedi.
Süreç yakından takip edilecek
Oda tarafından yapılan açıklamada, piyasadaki fiyat dengesinin yeniden sağlanmasının ardından uygulamanın gözden geçirileceği belirtildi. Ayrıca sürecin yasal çerçevede yakından takip edileceği ifade edildi.
Alınan bu karar, altın piyasasında yaşanan dalgalanmanın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.



