Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan 3. kez aday olabilir mi? Yargıtay Onursal üyesi Salih Kocalar yanıtladı!

Pamukkale Tv’de Seçiğm 2023 programını hazırlayan ve sunan Egeyön Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda bu haftaki programında Yargıtay Onursal üyesi Salih Kocalar’ı konuk etti. Hocalar, ‘Erdoğan’ın yeniden adaylığı, Türkiye’de olan güvenin azalması ve mahkemelerin bağımsızlığı gibi, konular ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Pamukkale Tv'de Seçiğm 2023

2023 Genel ve Cumhurbaşkanı Seçimlerine geri sayım sürerken, siyaset arenası da hareketlenmeye devam ediyor. Egeyön Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda, Pamukkale TV’de yayınlanan ‘Seçim 2023’ programında Yargıtay Onursal Üyesi Salih Hocalar’ı konuk etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan 3.kez aday olup olmayacağı, Türkiye’de tartışma yaratan mahkemelerin bağımsızlığı ve Türkiye’de adalete güven olup olmadığı gibi önemli konuları masaya yatırıldı.

KOCALAR ANAYASANIN ADAYLIK İÇİN NE DEDİĞİNİ AÇIKLADI

Yargıtay Onursal üyesi Salih Kocalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3.kez aday olup olamayacağı ile ilgili soruyu yanıtladı. Kocalar, ‘Muhalefet tarafında bir kişinin iki defadan daha fazla Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı görüşü var. Anayasaya göre kesin hükümler yoruma açık değildir. Bunları görünce bir kişi iki defa bu görevi yaptıysa 3.kez seçilemez. Bunun tek istisnası Anayasanın 116. maddesinde düzenlenmiştir. Onda da diyor ki seçim döneminin sonuna gelmeden yani normal seçim tarihinden önce Türkiye Büyük Millet Meclisi karar alırsa, seçimlerin yenilenmesi yönünde bir karar. Cumhurbaşkanı daha görev süresini doldurmadığı için onun 3. kez aday olma şansı vardır. Ancak meclis karar alırsa. Karşı taraf diyor ki biz anayasa değişikliği kararını halk oylaması ile aldık. Yeni bir sisteme geçtik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Yani Başkanlık sistemi gibi bir sisteme geçtik. Dolayısıyla yeni bir sisteme geçildiği takdirde yeni sisteme göre hesaplanmalıdır. o zaman 2.dönem de olabilir, 3. dönem de olabilir o zaman 2028 yılında. Ama anayasamıza bakarsak kesin hüküm var ve yoruma açık değil. Çok açık ifade edilmiş’ ifadelerini kullandı.

Pamukkale TV’de yayınlanan programın tamamını Egeyön TV Youtube kanalından izleyebilirsiniz:

İzmir haberleri için tıklayın!

Denizli haberleri için tıklayın!