Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ERTEMUR’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ertemur; “Pamukkale’mizde kadınların haklarını korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hayata geçireceğimiz projelerimizle; kadınların haklarını koruma ve eşitsizliği sona erdirmek için gerekli tüm önlemleri alacağız” dedi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur mesajında şu ifadelere yer verdi;

“8 Mart 1857 tarihinde New York’ta 40 bin dokuma işçisi kadın eşit işe eşit ücret ve insanca çalışma koşulları talebiyle grev başlattı. İşverenin işçileri fabrikaya kilitlemesinin ardından çıkan yangında, 129 kız kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ölümler bir son değil, başlangıç oldu. Kadınların haklı direnişi tarihe geçti. Bu mücadele asla unutulmadı. 1910 yılında, 8 Mart tarihi, yangında yaşamını yitiren işçi kadınların anısına Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözleriyle, toplum içinde kadınlara verdiği önemi her fırsatta dile getirmiştir. Gerçekleştirdiği reformlarla Türk kadınlarının hakları teslim etmiş, öyle ki birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesini sağlamıştır.

Yakın tarihimizde gerçekleşen bu kazanımların üzerine eklemek yerine, ne yazık ki günümüzde kadınlar hayatının her alanında var olabilme mücadelesi vermeye çalışmaktadır. Bugün ülkemizde kadın olarak sokakta, evde, iş yerinde, okulda, toplu taşımada, sosyal hayatta kısacası hayatın her alanında var olabilmek için mücadele etmeleri gerekiyor. Kadın olmanın, anne olmanın, eş olmanın, kardeş ya da evlat olmanın, çalışan ya da ev emekçisi olmanın ne yükler yüklediğini; nasıl zorluklar getirdiğini görüyoruz. Ancak biliyoruz ki; Türk kadınının kaderi bu değil!

Biz Pamukkale’de bir yola çıktık. Pamukkale’mizde kadınların haklarını korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hayata geçireceğimiz projelerimizle; kadınların haklarını koruma ve eşitsizliği sona erdirmek için gerekli tüm önlemleri alacağız. Amacımız, kadınları toplumun her alanında güçlendirmek ve eşit fırsatlar sunmak. Hedefimizde, hayatın her alanında aktif olarak yer alacağınız bir Pamukkale’yi inşa etmek var. Mahallelerimize açılacak olan kreşlerimiz ile annelerimizin sosyal ve iş hayatına katılmasının önünü açacak; güvenilir bir eğitim yuvası ile evlatlarımıza sahip çıkacağız! Pamukkaleli kadınlar iş hayatına katılıp kazanırken; Pamukkale’nin çocukları da bize emanet olacak! Uzman ekibimizle şiddeti önlemek ve şiddet mağdurlarına destek olmak için stratejiler geliştireceğiz. Kriz merkezleri ve destek hizmetleri sunarak kadına yönelik şiddetin önlenmesinde aktif rol oynayacağız. Bu anlamda, gerekli olan tüm psikolojik, hukuksal, ekonomik ve fiziki destekleri ücretsiz bir şekilde ulaşılabilir olarak sunacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınları selamlıyor, mutlu bir Pamukkale’de yaşama sözü veriyorum”