Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FAYSAL ACAR :” HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Bu haberin fotoğrafı yok

İZMİR’in en eski, Ege Bölgesi’nin en büyük pazarlarından olan Özkanlar Pazaryeri’nin kapatılmasından sonra esnafın kendilerine yeni bir yer verilmesi için defalarca eylem yapmasına rağmen sorun çözülemedi. Özkanlar Pazaryeri Platformu Sözcüsü Faysal, yıllardır yaptıkları müracaatlarına ve uğraşlarına rağmen sorunun çözülemediğini ve  860 esnafın mağdur olduğunu ifade etti.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıllardır kurulan Özkanlar Pazar yerindeki sorun ilk olarak 2012 yılında çıkarılan “Pazaryeri Yönetmeligi”ne uygun olmaması ile gündeme gelmiş daha sonra   bölgede oturan bazı ilçe sakinlerinin kaldırılması için açtığı davanın lehlerine sonuçlanması ve Danıştay 8’inci Dairesi’nce kararın onanmasıyla Ocak ayında kapatıldı. Kendilerine yeni yer tahsis edilmesini isteyen pazarcı esnafı, o günden bu yana defalarca eylem yapıp, yürüyüş düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İzmir Valiliği ile defalarca görüşmeler yapan esnaf, İzmir’de düzenledikleri eylemler ve görüşmelerden sonuç alınamadı.

Özkanlar Pazaryeri Platformu Sözcüsü Faysal Acar yaşanan süreci ve pazarcı esnafının sorunlarını EGEYÖN Haber’e anlattı.

860 ESNAF MAĞDUR…

Süreçle ilgili olarak 2012’de çıkan pazar yerlerinin düzenlemesi ile ilgili cıkan yasa ile bütün belediyelerin pazaryerlerini modernize ettiğini, çalışmalar yaptığını anlatan Özkanlar Pazaryeri Platformu Sözcüsü Faysal Açar, ” Bayraklı Belediyesi’ne yaptığımız her müracaatta biz çalışıyoruz , biz size pazaryeri göstereceğiz denmesine rağmen 2017’nin sonunda bu pazar yeri kapatıldı. Müracaatlarımıza  rağmen, Valiliğimizin ve Bakanımız Ahmet Aslan’ın Bornova il sınırındaki viyadük altının göstermesine rağmen,  Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın arasındaki şahsi husumetten dolayı bir türlü pazarımızı açamadık. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Bey’in , Ulaştırma Bakanımızı devreye sokup talimat vermesine rağmen, Sayın Valimiz ve  Karayolları Genel Müdürü  Abdülkadir Bey’in onay vermesine rağmen Bayramı Belediye Başbakanı ve Bornova Belediye Başkanı’nın anlaşamaması yüzünden bu sorunu bir türlü çözemedik. 860 insanımız mağdur. ” dedi.

NEDEN ONAY VERMİYOR SUNUZ ?

Mağdur olan 860 esnaf ve ailesinin her pazartesi Bayraklı Belediyesi önünde protesto eylemi düzenleyerek yasal çerçevede haklarını aradıklarını ve İzmir’de bu sorunu duymayan kimsenin kalmadığına inandığını ifade eden Faysal Acar ; “Bizim sorunumuzun çözümü çok basit. Bornova Viyadük altında yada Valimizin çalışma yaptığı Manavkuyu 250. sokaktaki boş arsaya Bayraklı Belediye Hasan Karabağ neden onay vermiyor ? Bornova Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Viyadük altı kamusal bir alan , Karayollarının insiyatifinde , Ulaştırma Bakanı izin vermişiken, sizin kişisel sorunlarınız yüzünden neden onay vermiyor sunuz ? diye sordu.

860 esnafın temsilcisi olarak haklarını yasal çerçevede sonuna kadar arayacaklarını ve bu sorunun çözümüne inandığını söyleyen Acar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın pazarcı esnafı ile sözleri nedeniyle avukatlar ile görüştüklerini ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.