Fen Edebiyat Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Fen Edebiyat Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Yayınlama: 25.01.2018
A+
A-

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Fen Edebiyat Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı.

 

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 18 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Personel Yemekhanesinde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Erkek ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Elemanları katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, toplantıda 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen akademik faaliyetlerle ilgili bilgi vererek gelecek planlarından bahsetti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise yaptığı konuşmada akademik çalışmaların arttırılması konusunda temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Hayatta en güzel şey akademisyenlik olsa gerek. Kendi adıma bir daha dünyaya gelsem yine akademisyen olmayı isterim. Çünkü insan yetiştiriyoruz ve yetiştirdiğimiz insan kutup yıldızı gibi bir yol gösterici olabiliyor. Öğrencilerimizi entelektüel birikime sahip, toplumumuz ve ülkemizin aranan insanları yapmak bizim temel vazifemizdir. Bilim adamı toplum içinde en saygın insanlardan biridir. Biliyorsunuz Uşak Üniversitesi deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite oldu. Sizlerden beklentimiz hem bu alanlarda bölgesel kalkınma odaklı yapılacak projelere katkı sunmanız hem de Uşak’ın ve bölgemizin, örneğin sosyolojik sorunlarına, çözüm olabilecek projeler üretmenizdir.”

‘Uşak Üniversitesi olarak Markalaşmalıyız’

Uşak Üniversitesi olarak 2053 hedeflerimizi şimdiden ortaya koymamız gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş “2053 yılında Uşak’ın ve üniversitemizin ne durumda olacağını şimdiden planlamalı bununla ilgili SWOT analizimizi yapmalıyız. Uşak Üniversitesi olarak belli alanlarda öne çıkmalı ve markalaşmalıyız. Üniversitemizi uluslararası alanda saygın bir yere getirecek çalışmalar yapmalıyız. Üniversitemizi ileriye taşıyacak her türlü çalışmanın arkasında oluruz. Artık yatay değil dikey büyümeliyiz. Ben çalışan kişiyi sırtımda taşırım. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.