Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fethiye’de dikenli incir tanesi 10 liradan satılıyor

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tarıma elverişli olmayan alanlarda yetişen Frenk İnciri olarak bilinen ve dikenli incir de denilen mısır incirinin tanesi 10 TL’den satılmaya başlandı.

Her yıl Ağustos ayının başlarında olgunlaşan Mısır İnciri bu senede tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Tanesi 10 TL’den satılan Mısır İnciri’nin sağlığa birçok faydası bulunurken lezzeti ile de dikkat çekiyor. Zamanı gelen ve olgunlaşan Mısır İnciri Salı pazarında tanesi 10 TL’den satılıyor. Hem sağlığa faydalı olması hem de lezzeti dolayısıyla oldukça ilgi görüyor. Meyveli taze olarak tüketilebilen dikenli incir reçeli, marmeladı, pestili ve lokumu da yapılıyor. Ayrıca kurutulan dikenli incir çayların, salataların ve sosların içine eklenebiliyor. Aromatik yağ asitleri içeren bitkiden çıkarılan dikenli incir yağı haricen kullanılabildiği gibi küçük miktarlarda içilebiliyor.

FETHİYE’DE DİKENLİ İNCİR TANESİ 10 LİRADAN SATILIYOR (NECATİ KANBUR/MUĞLA-İHA) Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tarıma elverişli olmayan alanlarda yetişen Frenk İnciri olarak bilinen ve dikenli incir de denilen mısır incirinin tanesi 10 TL’den satılmaya başlandı.