Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazeteci Ahmet Deda’dan binalara ‘Deprem Kimlik kartı’ önerisi!

Egeyön Haber Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda, Egeyön TV’de yayınlanan Analiz programında Bütün binaların deprem kimlik kartının çıkartılmasının gerektiğini, depreme dayanıklılığı olmayan binaların satışına ve kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Egeyön Haber Haber Koordinatörü

Egeyön Haber Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin bölgede yarattığı yıkımı değerlendirdi.

Adalet Bakanlığı deprem bölgesi için hırsızlık genelgesi yayımladı. Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmaların derhal fiziki ortamda başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi. Yazıda, deprem bölgesinde bulunan adliyelerdeki fiziki yapının ve UYAP sisteminin zarar görmesi nedeniyle soruşturmaların gecikmeksizin fiziki ortamda yapılması istendi.

BİNALARA ‘DEPREM KİMLİ KARTI’ VERİLSİN ÖNERİSİ

Bölgede yaşanan depremde yaşanan büyük ölüm sayıları ve yıkımdan sonra depreme hazırlık için ülkede binlara deprem kimlik kartı şartı getirilmesi önerisinde bulundu. Depremin yaralarının sarılmasınına ardından tüm ülkede binların deprem için yeniden değerlendirilmesini ve depreme dayanıklılığının belirlenip her binaya bir kimlik verilmesini, dayanıksız olan binalarda ise hem satışın hem de yaşama izninin yasaklanması gerektiğini söyledi. Böylelikle vatandaşların da konut alırken, bu kriterleri net bir şekilde görebileceğini ve depreme hazırlık açısından önemli bir adım atmasına imkan sağlanacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde çok sayıda bina da hasar gördü. Peki depremzedeler evlerinin hasar durumunu nasıl öğrenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.

YENİ BİNALAR DA YIKILDI

Deprem bölgesinde yıkılan binaların içerisinde yeni binaların da olduğunu söyleyen Deda, Deprem konusunda yeni binalara güvenilemeceğinin altını çizerek, denetimin önemli olduğunu ifade etti.

Bundan sonraki süreçte gayrimenkul satışlarının da bölgede durdurulması gerektiğine değinen Gazeteci Ahmet Deda, bunun çok önemli bir adım olacağının altını çizdi.

Programın tamamını Egeyön TV’den izleyebilirsiniz: