Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GAZİ İLKOKULUNDAN GURUR

Caribou Matematik yarışmasında tüm

Caribou Matematik yarışmasında tüm soruları doğru cevaplayan Gazi İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Huriye Çaka dünya birinci oldu.

Dünya birinci öğrencisine ve öğretmenlerine teşekkür eden Gazi İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Buldanlı, sosyal medyasında yayınladığı mesajla öğrencisine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Gazi İlkokulu müdürü Mehmet Buldanlı, “Bu Gurur Çal Eğitiminin ve Eğitimcilerinin” dedi. Öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getiren Buldanlı, Çok değerli öğrencim Huriye Çaka, Caribou Matematik yarışmasında tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birincisi olmuştur. Öğrencimizin bu başarısında emek sahibi olan kıymetli öğretmenleri, Nihal Canbaz, Selen Turan Çiftçi ve Nahit Duru’ya teşekkür ederim. En büyük emek sahibi kıymetli öğrencimi tebrik eder, onu yetiştiren anne ve babasına teşekkürü bir borç olarak bilirim ailesine tebriklerimi sunarım. Eğitim hayatında öğrencimize başarılar dileriz.” Dedi.

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır. Yılda 6 defa, 1, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde yürütülür. Türkiye’ de yarışmaya katılmak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılırlar.