Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelecek Partisi’nin Denizli’de oyu yüzde kaç? Kürt seçmene yaklaşımı nasıl olacak?

Türkiye’nin yeni partilerinden ve 2023 seçimlerinde ilk defa seçime girecek olan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım Egeyön TV’ye konuştu. Yıldırım, ORC anketinde Denizli’de 0,5 gösterilen oy oranlarının gerçek olmadığını söyledi. Yıldırım, partisinin Denizli’deki gerçek oy oranını açıkladı. Ahmet Davutoğlu’nun “Demokratik Geleceğimizin İnşası: Kürt Meselesi” çalıştayında açıkladığı 10 maddelik çözüm önerisini değerlendiren Yıldırım, Denizli’deki Kürt seçeme yönelik düşüncelerini açıkladı.

Türkiye’nin yeni partilerinden ve

Türkiye’de seçim davullarının sesi uzaktan olsa da çalmaya başladı. Bu kapsamda Egeyön TV, Denizli’deki parti il başkanları ile röportajlarına başladı. Egeyön TV’nin ilk konuğu Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut yıldırım oldu. Başkan Yıldırım, örgütlenmeden Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılış sürecine, anket sonuçlarından milletvekilliği hedeflerine, belediye başkanlığı seçimlerinden Ahmet Davutoğlu’nun Kürt seçmen politikasının Denizli’deki yansımasına kadar birçok konuya cevap verdi.

İşte Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz röportaj

Denizli’de teşkilatlanma çalışmaları nasıl gidiyor?

“8 İLÇEDE ÖRGÜTLENDİK, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”


2019 yılında partimiz kuruldu. 2020 yılı Mart ayında kurucu il başkanı olarak görevi aldım. Bir pandemi süreci yaşadık. Bu süreçte de saha çalışmalarımıza devam ettik. Geçen sene kongremizi yaptık. 8 ilçede örgütlendik. Atama yapmadığımız 5-6 ilçemiz kaldı. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Stantlarımızı açıyoruz, pazarlara iniyoruz. Vatandaşımızın derdini dinliyoruz. Vatandaşımız mutlu değil. Ekonomi düzelmediği sürece kimsenin yüzünün güleceğine inanmıyorum. Bize düşen vatandaşları dinlemek ve problemleri yukarıya ileterek, çözüme ulaştırmak.

Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin eski başbakanı, şimdi sert şekilde iktidarı eleştiriyor. Yeni yolunuzu nasıl anlatıyorsunuz? Seçmen ikna oluyor mu?

“DAVUTOĞLU AK PARTİ’NİN İLKELERİNDEN AYRILMASI SONUCU AYRILDI”


Genel Başkanımız, uzun yıllar AK Parti’de mücadele etti. Başbakanlık yaptı. Orada bir mücadelesi oldu. AK Parti’nin ilkelerinden ayrılması noktasında ayrılığa düştüler. Onun bize ifade ettiği; “Ben yazılı ve sözlü olarak o zaman bütün sıkıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettim” şeklindedir. Biz bunu vatandaşın bilmesini istiyoruz. Mücadelesi sonuç vermeyince genel başkanımız oradan ayrılmak zorunda kaldı. Genel Başkanımız eski sistemde gelinebilecek en yüksek noktaya geldi. Biz yine kendisiyle görüştüğümüzde; “Ben profesörüm ve eski başbakanım. Benim parti kurmaya ihtiyacım mı var? Ama memleket bir yere gidiyor. Bunun için mücadeleye girdim” dedi. Dürüst, samimi ve mütevazı bir insan. Bize bu görev tevdi edildiğinde biz de bu memleket için birşeyler yapmalıyız diyerek yola çıktık.

ORC’de 0,5 gösterildiniz. Denizli’de oyunuz bu kadar mı? Yoksa anket şirketleri partiyi düşük oy tabanında mı göstermek istiyor?

“DENİZLİ’DE EN DÜŞÜK OY ORANIMZI 4 BANDINDA”


Bizim için anket şirketlerinin verdiği oran değil, sokakta vatandaşın verdiği değer ve oran önemli. Biz samimi olarak saha çalışmalarımızı yapıyor ve kendimizi anlatıyoruz. Artık eski tarz siyasetten uzaklaşmak gerekiyor. Oy oranımızın açıklandığı gibi olduğunu kabul etmiyoruz. Bizim en düşük oy oranımız 4 bandında. Daha seçime girmemize rağmen bu orandayız. Ben AK Parti’nin samimi tabanına sesleniyorum. Bizim genel başkanımız sizin eski genel başkanınız ve başbakanınız. Dürüstlüğünü ve mütavazılığını biliyorlar. Biz bu samimi tabandan destek bekliyoruz. Benim şahıs olarak bir şey olup olmamam önemli değil. Ben çocuklarıma ülkeyi bu halde miras bırakmak istemiyorum. Baskıcı, despot bir yapı var. Vatandaşlarımız bunu bize ikili görüşmelerimizde söylüyor. Vatandaşımız siyasetin kötü olduğunu söylüyor. Aslınnda siyaset değil siyasetçiler kötü. Siyasetçiler düzelince zemini kaymış siyaset yerine gelecek. Biz vatandaşa yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz. Bugün 6 lider egolarından arınmış şekilde Tayyip beyin yapamadığı şekilde çözüm için masaya oturdu.

Denizli’de milletvekili hedefiniz nedir? Milletvekili çıkarabilecek misiniz?

Her il başkanının gönlünde millet vekilliği yatar. Bizim de gönlümüz de yatıyor. Gelecek Partisi olarak Denizli’de milletvekili çıkarmayı ümit ediyoruz. Çıkaracağımıza da inanıyorum. Bunu samimi tabandan biliyorum. Yukarıya karşı haykırışın sesi olmalılar.

Genel seçimlerin ardından ittifak devam eder mi? Yerel seçimlerde ittifak devam ederse CHP, İYİ Parti’nin adayının belirlenmesinde etkin rol oynar mısınız?

“SIRANIN EN SONUNDA OTURMAYA RAZIYIM”


Yerel seçimlerde gerek ittifakla gerek bireysel işbirliği yapabileceğimiz noktalarda zamanı geldiğinde değerlendirebiliriz. Şuan için karar vermek erken olur. Belediye başkanlığı seçinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde de biz Ali gitsin Veli gelsin diye seçmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bizim onurumuz gururumuz onu yönetecek onurlu insanları seçiyoruz. Biz bu durumda ayak bağı olacak şekilde diretmeyiz. Genel Başkanımızın 6’lı masada söylediği sözü ben de tekrarlıyorum. ‘Sıranın en sonunda oturmaya razıyım’ diyorum. Yeter ki memleketimiz düzelsin yeter ki ilimizi yönetebilecek bir başkan seçelim.

Ahmet Davutoğlu “Demokratik Geleceğimizin İnşası: Kürt Meselesi” çalıştayı açılışına katıldı. 10 maddelik açıklama yaptı. Partinin Denizli’deki kürt seçmen için bir politaka var mı?

“DEMOKRASİ ÇOK ÇEŞİTLİLİKTİR”


Kürt seçmenden ziyade hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Sayın Genel Başkanımız doğuya gittiğinde ne söylüyorsa batıda da aynısını söylüyor. Başkanımız ‘Demokrasi çok çeşitliliktir” dedi. Burada Kürdü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i her türlü insan olabilir. Burada önemli olan yasalara herkesin uymasıdır. Yasalar herkese eşit uygulanırsa meselelerin yüzde 50’si çözülmüş olacak. Bizim Kürt seçmene bakış açımız Türk’e, Laz’a nasılsa öyle. Türkiye’nin acil meseleleri var. Ekonomi şuanda tüm meselelerden önemli. Biz Kürt vatandaşlarımıza ayrı bir gözle bakmıyoruz. Siyasetçilere düşen milletimizin birliğidir. Doğu’da genel başkanımız çok seviliyor. Sayın Bahçeli bunu beğenmedi ve ‘Serok Ahmet’ dedi. Bunu ben yadırgamadım. Orada ‘Serok Ahmet’, Antalya’da ‘Yörük Ahmet’, dışarıda ‘Başbakan Ahmet’ diye hitap ediliyor. Biz vatandaşlarımızın hakları için her şeyi yaparız. Biz bunu Laz, Çerkez, Kürt, Türk vatandaşlarımız için yaparız. Önemli olan problemin parçası değil çözümün parçası olmamızdır.