Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç müzisyen Denizli’nin gururu oldu

Küçük yaşında müzik yeteneği keşfedilen Denizlili Mert Taluy, bu yeteneği ile kısa sürede dikkatleri üzerine topladı.

Küçük yaşında müzik yeteneği

Mert Taluy, yaptığı bestelerle kısa sürede reyting listelerinde yer alan birçok dizi ve sinema filmlerinin aranan ismi oldu. Üç Kırkardeş, Dilek Taşı gibi birçok dizide imzası bulunan genç yetenek yeni vizyona giren Zaferin Rengi filminin de müziklerini yaptı.

Babasının 3 yaşında oynaması için aldığı gitar 22 yaşındaki Denizlili Mert Taluy’a bambaşka bir dünyanın kapılarını açtı. Müziğe olan tutkusu nedeni ile lisede Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’ni tercih eden Taluy, ana enstrümanı çello kontrbas başta olmak üzere yaylı çalgıların tamamını çalabiliyor.

İTÜ’ye Birincilikle Girdi

Lise eğitimini başarı ile tamamlayan Mert Taluy, üniversite de İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümünü tercih etti. Şu an konservatuar 4. Sınıf öğrencisi olan Mert Taluy, Bestecilik ve Kompozisyon okuyor. İTÜ’ye birincilik ile girerek Denizli’nin gururu olan genç yetenek, daha şimdiden birçok Türk dizi ve filmlerine besteler yapmaya başladı bile.

Dizilerde İmzası Var

Daha önce Sadık Ahmet dizisinde yeteneğini konuşturan Mert Taluy’un, televizyonda yayınlanan ve reyting listelerinde ön sıralarda yer alan dizilerden olan Üç Kız Kardeş, Dilek Taşı, Selahattin Eyyübi, Kadere Karşı gibi birçok popüler dizinin müziklerinde imzası bulunuyor.

Besteleri Şimdi de Vizyon Filmlerinde

Yaptığı besteler ile dizilerin aranan ismi olan Mert Taluy, kısa sürede sinema filmlerinde de kendine yer buldu. Genç Yetenek kısa süre önce vizyona giren Zaferin Rengi filminin de müziklerini yaptı.