Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Göç idaresi KPSS puan personel alımı ne zaman?

Göç İdaresi KPSS puan

Göç İdaresi KPSS puan personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Göç İdaresi personel alımı için 70 KPSS puanı şartı getirirken, genel idare hizmetleri sınıfından 8. ve 9. derecelerde uzman yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Göç İdaresi KPSS puanı ile personel alımı taşra teşkilatları için gerçekleştirilecek. Peki, Göç İdaresi başvuru tarihi ve şekli ne? Göç İdaresi personel alımı başvuru e-devlet üzerinden nasıl yapılacak? www.goc.gov.tr personel alımı sonuçları öğrenilecek adres mi? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde. 

Göç İdaresi KPSS Puanı İle Personel Alımı Yapacak

Göç İdaresi KPSS puanı ile personel alımı yapılacağını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Başkanlığı, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesi belirtilen şartlara haiz uzman yardımcısı alınacağı açıklamasını yaptı. Göç İdaresi KPSS puanı ile personel alımı yapılacağını ve en az 70 puan şartının aranacağını bildirdi.

Göç İdaresi Başvuru Tarihi Ve Şekli

Göç İdaresi başvuru tarihi ve şekli ile ilgili açıklama da yayınladı. Buna göre Göç İdaresi personel alımı başvuruları 30 Aralık 2022 tarihinde başladı ve bugün yani 09 Ocak 2023 tarihinde tamamlanacak. Adaylar, Göç İdaresi personel alımı başvuru e-devlet üzerinden yapabilecek. e-Devlet girişinin ardından Göç İdaresi Başkanlığı bölümüne girilecek. Ayrıca kariyer kapısı http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden de başvurular online olarak gerçekleştirilebilecek. 

Göç İdaresi Başvuru Şartları Neler?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2- En az 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3- 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP29, KPSSP30, KPSSP32, KPSSP36 puan türlerinden herhangi birinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),

4- 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.