Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gönüller, Bağdatlı Sultan Şenliği’nde Birleşti

Bu haberin fotoğrafı yok

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği düzenlendi.

Kula’nın Encekler Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği bu yıl yine coşku ile kutlandı. Programa; İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazım Baytok, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Kasırga, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun, Vedat Yılmaz, Salihli Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Duran Öntaş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Encekler Mahallesi vatandaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, Bağdatlı Sultan mezarı başında dua eden vatandaşlar, semah gösterisi, yerel sanatçıların şarkı ve türkü dinletisi ile Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği coşku ile kutladı. Şenlikte Encekler Mahallesi Muhtarı Zeynel Helva, günün anısına İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a plaket taktim etti.

Programda konuşan Encekler Mahallesi Muhtarı Zeynel Helva; “ Mahallemizde Geleneksel hale gelen Bağdatlı Sultan şenliği için bize büyük katkı sağlayan Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun’a ve emeği geçen tüm belediye personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler elimizden geldiğince geleneğimizi devam ettirmeye ve bizden sonraki nesillere de aşılanması için çalışıyoruz. Programın düzenlenmesinde benimde emeğim var diyen herkese ve zahmet edip şenliğimize renk katan bütün misafirlerime teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Başkan Tosun; “ Birlik Beraberlik ve Sevgimiz Daim Olsun”

Birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve yeniden şahlanması sağlamak için böyle etkinliklere ihtiyaç olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Allah’ın selamı üzerinize olsun, Peygamberimizin üzerine salat-ü selam olsun, ilmin kapısı olan Allah’ın aslanı Hazreti Ali’ye selam olsun, serdar-ı şüheda Hazreti Hüseyin Efendimize salat-ü selam olsun ve bizi burada buluşturan yüce Allah’a şükürler olsun. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın diyenlerin yolundanız. Anadolu’nun mayası, özü, sesi, nefesi; sevgidir ve de muhabbettir. İşte bu Anadolu’daki insanlık, İslam ateşini yakan Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Mevlana, Pir Sultan Abdal ve Ahmet Yesevi’dir. Bu medeniyetin çocukları olarak bize önemli işler düşüyor. 13. yüzyılda anadolu erenlerinin ve horasan erenlerinin mekteplerinin yetiştirdiği Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Mevlana’nın yüzlerce yıl önce benliğimize işledikleri bu birlik, beraberlik ve hoşgörü gibi duygulara bugün her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Onun için kültürümüze ve geleneklere sahip çıkmak zorundayız. Dağıtmak, ufalamak kolay, birleştirmek yapıştırmak zordur. Haksızı ayırt etmek kolay önemli olan haklıyı çekip çıkarmaktır. Allah bizleri ehli beytin yolundan ayırmasın inşallah. ‘Ayıpları ört, sırrı tut ve öfkeni yut’ diyen Hacı Bektaş-ı Veli’nin, ‘Yaradılanı sev Yaradandan ötürü’ diyen Yunus Emre’nin mesajını ve ‘Yurtta sulh Cihanda Sulh’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün mesajını duyurmak zorundayız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle” dedi.