Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Üniversitesi’nde patlak veren “ihalelerde usulsüzlük” skandalı derinleşiyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, kamu kaynaklarının fütursuzca yağmalandığına dair yeni ve şok edici kanıtlar ortaya çıkarıldı.

Ege Üniversitesi'nde patlak veren "ihalelerde usulsüzlük" skandalı derinleşiyor. İzmir Cumhuriyet

Kamu Zararı Akıl Almaz Boyutlarda:

Sabah gazetesinden Huzeyfe Atıcı’nın haberine göre; Sayıştay raporlarını da mercek altına alan ekipler, yapılan usulsüz alımlar neticesinde kamunun yaklaşık 3 milyar 100 milyon lira zarara uğratıldığını tespit etti. Bu rakam, üniversitenin işleyişini, eğitim kalitesini ve öğrenci hizmetlerini doğrudan etkileyecek boyutta.

Üniversiteyi Adeta Şirket Gibi Yönettiler:

İddialar, “usulsüzlük çetesinin” üniversiteyi kendi çıkarları doğrultusunda bir şirket gibi yönettiğini gösteriyor. Soruşturma kapsamında, medikal tıbbi cihaz şirketi sahibi Ş.Ç.’nin çete lideri olduğu ve üniversitenin üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içerisinde hareket ettiği öne sürülüyor. Bu yöneticiler arasında; Eski Genel Sekreter M.A., Üniversite Hastanesi Eski Başmüdürü Ö.Ö., Satın Alma Müdürlüğü Eski Mali Hizmetler Müdürü H.Z. ve Tıp Fakültesi Dekanı D.B.’nin bulunduğu belirtiliyor.

Karşı Çıkanlara Mobbing:

Soruşturmada ortaya çıkan en vahim iddialardan biri de, usulsüzlüklere karşı çıkan kamu görevlilerinin sistematik bir şekilde yıldırma (mobbing) ve baskıya maruz bırakılması. İddiaya göre, kurum yöneticilerinin usulsüz talimatlarını yerine getirmeyi kabul etmeyen dürüst çalışanlar, birimden uzaklaştırılarak devre dışı bırakıldı.

Sadece Bir Firmaya 253 Milyon TL:

Örgüt üyelerinin, gerçek piyasa fiyat araştırması yapmadan, hep aynı firmalara “adrese teslim” ihaleler verdiği öne sürülüyor. Bu kapsamda, sadece bir firmanın 2020-2025 yılları arasında toplam 253 milyon 74 bin liralık ihale aldığı iddialar arasında yer alıyor.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan bu skandal, kamu kaynaklarının kullanımı konusundaki şeffaflık ve denetim eksikliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte, yeni gözaltıların ve ifşaatların yaşanması bekleniyor.

Kaynak:Oda Tv