Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

 ZEYDAN KARALAR TAHLİYE OLDU

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul’da görülen davanın 7’nci duruşma gününde mahkeme, aralarında görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da bulunduğu 9 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Duruşma, 9 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen

200 SANIK YARGILANIYOR

‘Aziz İhsan Aktaş suç örgütü’ soruşturması kapsamında, 5’i tutuklu 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu toplam 200 sanığın yargılandığı davaya, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapasite yetersizliği nedeniyle Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında bulunan 1 No’lu duruşma salonunda devam ediliyor. Dosyada 33 sanığın tutuklu olduğu öğrenildi.

Tutuklandıktan sonra görevlerinden uzaklaştırılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da aralarında bulunduğu sanıklar ile çok sayıda tutuksuz sanık ve avukat duruşmada hazır bulundu.

SAVCIDAN TAHLİYE TALEBİ

Duruşmanın 7’nci gününde savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarına ilişkin mütalaasını sundu. Savcı; Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çalış, Avcılar Belediyesi Satın Alma Şefi İbrahim Koçyiğit ve İSFALT ihale komisyonu mali üyesi Oktay Aktaş’ın adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti. Diğer sanıklar yönünden ise mevcut delil durumu ve suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamı istendi.

AVUKATLARDAN ‘DELİL YOK’ VURGUSU

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in eşi Celal Tekin’in avukatı, dosyada kaçma şüphesi ya da delil karartmaya yönelik somut bir bilgi ve belgenin bulunmadığını savundu. Oya Tekin’in avukatı Enver Baltürk ise müvekkilinin Aziz İhsan Aktaş ile hiçbir telefon görüşmesi olmadığını, herhangi bir ihale ya da ödeme ilişkisine girmediğini belirterek tutuklamanın haksız olduğunu dile getirdi.

Utku Caner Çaykara’nın avukatı Duygu Köksal da müvekkilinin yalnızca Aziz İhsan Aktaş’ın etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede adının geçmesi nedeniyle tutuklandığını savunarak, “Somut delil yok, sezgiye dayalı bir tutuklama ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

9 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra Esenyurt Belediyesi ve Avcılar Belediyesi’nde görevli bazı personeller ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın makam şoförünün de aralarında bulunduğu toplam 9 sanığın tahliyesine karar verdi.

DURUŞMA 9 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, davanın bir sonraki duruşmasının 9 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da yapılmasına hükmetti. Yargılamaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar yönünden devam edilecek.