Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneyköy Göledi yükseliyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Güneyköy Göledinde, gövde dolgusu inşaatının devam ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bu çerçevede Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Güneyköy Göledinde, gövde dolgusu inşaatının devam ettiğini açıklandı. Temelden yüksekliği 28 metre olarak projelendirilen Güneyköy Göledinin, gövde dolgusu imalatında yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığı, projeyi bitirmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve yılsonunda gölette su tutulmaya başlanmasının hedeflediği kaydedildi.

337 bin metreküp su depolayacak
Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 337 bin metreküp su depolanacak olan Güneyköy Göledi ile bin 20 dekar tarım arazisi sulanacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile ürün desenini çeşitlendirip dekar başına 6 bin 300 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 6 milyon 426 bin lira katkı sağlaması hedefleniyor.