Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güral Porselen işçilerinden 8 saat eylem! Yönetimden açıklama geldi

Kütahya’da faaliyet gösteren Güral Porselen fabrikasının çalışanları, mesai ücretlerinin artırılması için eylem yaptı. İşçilerin oluşturduğu izdiham sebebiyle fabrika yönetiminin bulunduğu bölümün kapısı kırıldı. Eylemin ardından fabrika yönetiminden açıklama geldi.

Kütahya'da faaliyet gösteren Güral

Güral Porselen yönetim binası önünde toplanan gece vardiyasın çalışanı yaklaşık 200 işçi, slogan atarak ücretlerine zam yapılmasını istedi. Bu arada, polis de fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldı. İşçilerin oluşturduğu izdiham sebebiyle Güral Porselen fabrika yönetiminin bulunduğu bölümün kapısı kırıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olayının olmadığı öğrenildi. Sendikalı olan işçiler, 4 aydır zam alamadıklarını ileri sürdüler. İşçilerin Güral Porselen fabrikası önündeki eylemleri yaklaşık 8 saat sürdü.

Kütahya’da, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güral eylemin ardından açıklama yaptı.Güral, “1989 yılından beri porselen fabrikamızda toplu sözleşme görüşmeleri yaparız , ilk defa böyle bir olay yaşıyoruz . Şirketlerimizde ilk olarak 1968 yılında kereste fabrikamızda sendika ile tanıştık ve toplu sözleşme imzaladık . Porselen fabrikamızın açıldığı yıl olan 1989 yılında sendika geldi.Toplu sözleşme imza altına alındı. 34 seneden beri de porselen fabrikamızda sendika var. Her 2 senede bir toplu sözleşme imzaladık. Şu anda da sendika ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal süre ve süreç içinde halen devam etmektedir. Toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği noktada herhangi bir uyuşmazlık olmadığını, grev yada lokavt noktasında bulunulmadığını ifade etmek isterim” diye konuştu.