Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜZELBAHÇE’NİN “DAYATMA ADAY EYLEMİ” 3. GÜNÜNDE!

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde Urla’dan

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde Urla’dan aday adayı olduğu halde CHP genel merkezi tarafından Güzelbahçe’ye belediye başkan adayı yapılan Mustafa Günay’ı protesto eylemleri 3. gününde sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden dosya alarak Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı olan 9 ismin yerine ilçeye Mustafa Günay’ın atanması üzerine aday adayları ‘Tepeden inme aday istemiyoruz’ diyerek ilçe başkanlığı önünde eylem yaptı.

9 aday adayının imzaladığı dilekçe ve ortak açıklaması şu şekilde: “Biz aşağıda imzası bulunan Güzelbahçe Belediyesi başkan aday adaylığı için başvurmuş parti üyeleri olarak, partimizin önceden açıkladığı ölçme değerlendirme kriterlerine tabi tutulmayan, yapılan eğilim yoklamaları ve mülakatlar sonucu hazırlanan raporların sonuçları dikkate alınmadan bir başka dayın 29+.01.2024 tarihinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi kararlarıyla belediye başkan adayı olarak atandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu kararın tarafımızca ve seçmen nezdinde kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Parti tüzüğümüzün 55. Maddesi ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen genelge ile adayları tabi tutulacağı değerlendirme ölçütleri ilan edilmiştir. Bu kriterler dışında aday belirlenmesi asla kabul edemeyeceğimiz net çizgimizdir. İlçemizden aday adayı olan, eğilim yoklamaları ve mülakatlara katılan, değerlendirmeye tabi tutulan bir adayın belirlenmesi gerekiyor.
Seçmen kitlemizin, değişim, samimiyet ve parti içi demokrasi, güven beklentisi karşılanmalı ve yereldeki başarılarımız katlanarak artırılmalıdır. Tüm bu gerekçelerle Parti Meclisince alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, saygılarımızla arz ederiz.’
9 aday adayının imzaladığı dilekçede Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin “Metne katılıyorum, adaylığımdan çekiliyorum” diye not düştüğü gözden kaçmadı.