Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hatay İEF’in Gastronomi Gözdesi Oldu

Birleşmiş Milletler’in Eğitim, Kültür

Birleşmiş Milletler’in Eğitim, Kültür ve Bilim organizasyonu olan UNESCO’nun 26. Gastronomi şehri ilan ettiği Hatay, dün itibari ile kapılarını ziyaretçilere açan 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’de daha ilk günden ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

 

https://youtu.be/Tf-d9nowhrY

2021 yılında Botanik EXPO’sunu düzenleme hakkını elde ede, UNESCO’nun 26. gastronomi şehri Hatay, doğal güzelliklerini, örf ve adetlerini, damaklara hitap eden lezzetlerini düzenleyeceği büyük organizasyon öncesi İzmir Enternasyonel Fuarı’nda tanıttı.

Açtıkları stant için büyük emek verdiklerini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Görsel İletişim Danışmanı Aylin Akad, “EXPO bizim için çok önemli. Dünyadaki en önemli organizasyonlardan biri. Biz bunların tanıtımına önem verdik. Kendi kültürümüzden çeşitli enstantaneler sunuyoruz. Gastronomi kenti olmamızın bir sebebi de yemeğimizin, kültürümüzün çok çeşitli olması. Onları bir galeri şeklinde sergiledik. Onları 3 boyutlu fotoğraflarla, değişik tekniklerle astık. Bir ses yerleştirmesi de yaparak Uzun Çarşı’nın tüm yansımalarını görebilecekleri bir kesit oluşturduk” dedi.

 

Hatay Uzun Çarşı’dan bir kesitin de yer aldığı stant, 87. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda 1-B No’lu holde ziyaret edilebilecek.

İZMİR (İHA)