Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hatay Valisi yıkılan kentini terk ederken, Denizli Valisi bölgede hasta iken canla başla çalışıyor!

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş Depremi’nde en büyük yıkımlardan birini yaşayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Depremin üzerinden henüz 1 buçuk ay geçmemişken görevi yerine milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Hatay Valisi 5 yıldır görev yaptığı kenti vekil olmak için bırakırken, bölgeye Koordinatör Vali olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in kanser hastası olmasına rağmen bölgede canla başla çalışması büyük takdir topladı.

6 Şubat'ta meydana gelen

Hatay Valisi yıkılan kentini terk ederken, Denizli Valisi bölgede hasta iken canla başla çalışıyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da Vali Rahmi Doğan görevinden istifa etti. Doğan, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından en büyük yıkımlardan birinin meydana geldiği Hatay’da Vali Rahmi Doğan görevinden ayrıldı.

Hatay Valisi ‘görevimi layıkıyla yaptım’ dedi

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını söyledi.

Doğan, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Değerli Hemşehrilerim; Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan “aday adayı” olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım.

Hatay’da görev yaptığım süre içerisinde Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir.

Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib’deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketiyüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım.

Denizli Valisi Atik ‘Devlet Adamlığını’ gösterdi

Hatay’ın özellikle Antakya ilçesi yaşanan depremde büyük hasar almış, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Depremin üzerinden henüz daha 1 buçuk ay geçmek üzereyken, kentin Valisi Doğan’ın memleketi Sivas’tan vekil olmak istifa etmesi büyük tepki topladı.

Hatay Valisi yıkılmış kentini bırakıp giderken, bölgeye koordinatör vali olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in hastayken canla başla çalışması büyük takdir topladı Sosyal medyada vatandaşlar Vali Atik’in ‘Devlet adamlığı’ sergilediğini ifade ederken, özverisi ve fedakarlığı nedeniyle bir an önce sağlığına kavuşması için dua ve dileklerde bulunuyor.

Bilindiği üzere Denizli Valisi Atik, bir hafta önce CNN Türk’teki özel haberde kanser hastası olduğunu açıklamış, ancak bölgede çalışmaya devam edeceğini ifade etmişti.