Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HDP Eş Genel Başkanı Buldan İzmir’de Seçim Bürosu Açılışına Katıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin bu ülkenin barışa olan umutları, demokrasiye olan inancı olduğunu belirterek, “HDP; halkların eşitlik, özgürlük mücadelesinde en büyük destektir. HDP gençlerin, kadınların özgürlüğe olan inancıdır” dedi.

 

Buldan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği İzmir’de Bayraklı ve Karabağlar’daki seçim bürolarının açılışlarında yaptığı konuşmalarda, bir miting olmamasına rağmen bu etkinlikleri katılımlarıyla, miting havasına çeviren İzmir halkına teşekkür etti.

Pervin Buldan, HDP’nin halkların barış umudu olduğunu, HDP’nin olmadığı bir parlamentonun nefessiz kalacağını belirterek, “HDP olarak sadece Kürtleri temsil etmiyoruz, Hem Aleviler, hem Kürtler, hem Ezidiler, hem Türkler, hem Ermeniler biz bu listeyle  parlamentoya girmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“İZMİR BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK KENTİDİR. HALKI; BARIŞA, KARDEŞLİĞE,

BİRARADA YAŞAMAYA DAİR İNANCI TAŞIYAN İNSANLARDIR”

 

İlk olarak Bayraklı Onur mahallesindeki seçim bürosundaki açılışta konuşan Buldan, İzmir’in bir barış ve özgürlük kenti olduğunu belirterek, İzmir halkının bu ülkenin demokrasiye, barışa kardeşliğe, bir arada yaşamaya dair inancını taşıyan insanlar olduğunu kaydetti.

Pervin Buldan, bu kentte HDP’nin bu kadar coşkuyla karşılanmasının, demokrasi, barış, özgürlük mücadelesi ve arzusuyla bağlantılı olduğunu, HDP’nin gösterdiği adayların da bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Buldan, “HDP’nin Karadeniz’den aday göstermesi bundandır. Afrika’dan koparılan halktan aday göstermesi bundandır” dedi.

Konuşmasına Edirne’den selam ve umut getirdiğini söyleyerek devam eden Buldan,  “Edirne’de Selahattin Demirtaş ile görüşmemize izin vermediler .Bizim milyonların gönlünde taht kuran Selahattin Demirtaş’ın yanına girmemize izin vermediler. Onlar Selahattin Demirtaş’ı Edirne’de dört duvar arasında  rehin tuttuklarını sanıyorlar. Oysa burada Demirtaş’ın güler yüzlü coşkusu, ruhu var. Onu selamlıyoruz” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ’IN CESARETİNDEN, SİZİN CESARETİNDEN KORKTULAR”

Pervin Buldan, “Onlar, Selahattin Demirtaş’ın cesaretinden, sizin cesaretinizden korktular.

Onlar meydanlarda Selahattin Demirtaş ile buluşulmasından korktular” ifadelerini kullanarak, Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız’ dedikten sonra rehin alındığını söyledi.

 

“AKP; BARIŞA OLAN İNANCI, DEMOKRASİ, ADALETİ YOK ETTİ”

 

Türkiye halklarının barışa olan inancını AKP hükümetinin paramparça ettiğini, “demokrasi, adaleti yerle yeksan ettiğini” kaydeden Buldan, “Biz ‘barış’ dedikçe onlar ‘savaş’ dedi. Biz ‘demokrasi’ dedikçe onlar faşizmde ısrar etti. Ama hiç kimsenin gücü, bu halkların onurlu mücadelesini, barış ve demokrasiye olan inancını asla yok edemeyecek” dedi.

Buldan, “HDP’nin bu ülkenin barışa olan umutlarıdır, demokrasiye olan inancıdır.

Halkların eşitlik, özgürlük mücadelesinde en büyük destektir. HDP, gençlerin

kadınların özgürlüğe olan inancıdır” diye devam etti.

 

“İZMİR HALKI REFERANDUMDA KOYDUĞU İRADESİNİ, 24 HAZİRAN’DA DA ORTAYA KOYACAK”

 

“Onlar, HDP’yi baraj altında tutmak için her türlü oyunu başlattılar. Köylerdeki seçim sandıklarını şehirlere taşıdılar. Seçim sandıklarını birleştirdiler. Sandıkları uzaya da taşısalar gidip oy vereceğiz” diyen Buldan, özellikle İzmir halkının referandumda ortaya koyduğu iradesini ,24 Haziran’da da ortaya koyacağına inandıklarını belirtti.

 

“AKP’YE ‘TAMAM’ DİYORUZ. KARDEŞLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİYİ, ADALETİ

AYDINLIĞI TERCİH EDİYORUZ”

 

Buldan, 24 Haziran’ın Türkiye halkları açısından herkesin kaderini belirleyeceğini, Türkiye halklarının  ya aydınlığa çıkacağını ya da karanlığı tercih edeceğini kaydederek, ”Biz AKP’ye ‘Tamam’ diyoruz. Kardeşliği, özgürlüğü, demokrasiyi, adaleti aydınlığı tercih ediyoruz. AKP’ nin görevi bitmiş, süreci tamamlanmıştır” dedi.

Pervin Buldan, Karabağlar Şehit Yüzbaşı Şerafettin Mahallesindeki seçim bürosu açılışında da HDP’nin olmadığı bir parlamentonun nefessiz kalacağını vurguladı.

“24 Haziran Türkiye Halkları açısından hepimizin kaderini belirleyecek tarihi bir fırsattır” diyen Buldan, “16 yıldır AKP’nin yönettiği bu ülkede özgürlüğün olmadığı, barışın olmadığı, adaletin olmadığı, eşitliğin olmadığı Türkiye’yi yeniden kurmak için biraraya geldik” diye kaydetti.

 

“ADAYLARIMIZIN ÇEŞİTLİLİĞİ, BU ÜLKENİN ZENGİNLİĞİNİN, RENKLERİNİN GÖSTERGESİDİR”

 

Pervin Buldan, bu ülkenin renkliliğinin, zenginliği ve güzelliği olduğuna işaret ederek, “Bizim adaylarımızın çeşitliği bu ülkenin zenginliğinin, renklerinin göstergesidir” dedi.

HDP’den başka hiçbir partinin bu ülkenin zenginliği olan Alevi, Kürt, Ezidi, Türk, Ermeni bu halkların hepsini parlamentoya taşıyarak temsil etmeyi beceremediğini ifade ederek, “7 Haziran’da parlamentoya gönderdiğimiz arkadaşlarımız bu ülkenin eşitliğiydi. 1 Kasım’da da her türlü  engeli aşarak parlamentoya girdik. 1 Kasım’dan sonra halkın temsiliyetini parlamentodan dışarı attılar. Milletvekillerimizi tutukladılar. Belediye başkanlarını hapse attılar, kayyum atadılar” diye konuştu.

“BARIŞA KARDEŞLİĞE OLAN İNANCIMIZI HİÇ KAYBETMEYECEĞİZ”

Pervin Buldan; HDP’nin barışa, kardeşliğe, eşitliğe, adalete inancını hiç kaybetmeyeceğini vurgulayarak sözlerini “HDP barış için adalet için özgürlük için var. Siz savaşı dayattıkça, biz barışı savunacağız. Çünkü bu ülkenin barışa ihtiyacı var” diyerek tamamladı.

Seçim büroları açılışlarında HDP’nin İzmir milletvekili adayları da halka tanıldı.