Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HELİL KINAY: ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA TÜRKİYE DE İZMİR DE KARABAĞLAR’I KONUŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, mahalle mahalle dolaşarak Karabağlarlılarla kucaklaşmaya devam ediyor.

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, güne Ordu Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluşarak başladı. Sonrasında Mızraklı ve Yıldız Caddesine geçen Kınay, buralarda esnaf ve vatandaşlarla selamlaşmayı sürdürdü. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kınay, 1 Nisan’dan sonra bu sorunları çözmek adına atılacak adımlar hakkında bilgi verdi. Kurulacak mahalle komisyonları ve meclislerden bahseden Kınay, Karabağlar’da birlik, beraberlik ve dayanışmayı büyüteceklerini, sıkça vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade ederek, “Şimdi ne görüyorsanız, seçimden sonra da aynısını göreceksiniz” dedi.

Sosyal alanlar artırılacak

Esnaf ziyaretlerinin ardından Maliyeciler Mahallesi’nde Karahan Ailesi’nin evini ziyaret eden Kınay, burada aile ile sohbet etti. Yapılacak projeler hakkında konuşan Kınay, Karabağlar’da sosyal alanların artırılacağını ve kadınlar, gençler ve çocuklara ağırlık verilerek projelerin artırılacağı mesajlarını verdi. Karahan Ailesi ziyaretinin ardından Öztaş Ailesi’ni ziyaret eden Kınay, burada aile ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Sorunları çözmek adına seçimden sonra hızla çalışmalarına başlayacaklarını belirten Kınay, yürütülecek projeler hakkında bilgi verdi.

Her mahalle kendi özelinde, kendi koşullarına göre değerlendirilecek

Ev ziyaretlerinin ardından Esentepe Kentsel Dönüşüm Derneği’ni ziyaret eden Kınay, burada Karabağlar’da yürütülecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Betona dayalı olmayan, yaşamı dönüştürecek bir kentsel dönüşüm süreci yaşanacağını belirten Kınay, “Karabağlar’da kentsel dönüşüm kentin tamamında geçerli. Her mahallenin farklı farklı sorunları var. Biz o nedenle 1 Nisan’da Kentsel Dönüşüm Komisyonu kuracağımızı açıkladık. Burada belediye olacak, meslek odaları olacak, baro olacak, dernekler olacak, mahalle temsilcisi vatandaşlar olacak. Her mahalle kendi özelinde, kendi koşullarına göre değerlendirilecek” dedi.

Devletin sorumluluğu kampanyalara mecbur bırakıldı

Tarafından Şehit Yahya Efiloğlu adına düzenlenen iftarı ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Kınay, bu ziyaretinin ardından Yunus Emre Mahallesi’ndeki Ardahan Göle Durucasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftara katıldı. Burada vatandaşlarla birlikte iftar yapan Kınay, onlarla sohbet etti. Ardahan Göle Durucasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iftarının ardından Kınay, SMA hastası Gülsima bebek için düzenlenen iftara katıldı. Burada konuşan Kınay, Türkiye’de yaklaşık 200 SMA hastası çocuğun olduğunu ve aslında devletin sorumluluğunda olan bu konunun kampanyalara mecbur bırakıldığını belirterek SMA hastası çocukların tedavi masraflarının dayanışma ile karşılanmaya çalışıldığını vurgulayarak,  “Gülsima Karabağlar’da bizim de çocuğumuz. Biz her zaman Gülsima’nın da tüm çocuklarımızın da yanında olacağız, hiç ayrılmayacağız ve ben biliyorum ki burada kampanyayı tamamladığımız, kutlama yaptığımız günleri sağlıklı bir şekilde birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

İftar ziyaretlerinin ardından Kınay, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’ni ziyaret etti. Sokaktaki emeğe dikkat çeken Kınay, seyyar satıcıların mevcut durumlarını iyileştirmek adına çalışmalarda bulunacağını ifade ederek, “Sokak demokrasinin beşiğidir” dedi. Kendisinin de sokakta yıllar boyunca mücadele etmiş biri olduğunu belirten Kınay, sokaktaki emeği büyütmek için Karabağlar’da çalışmalar gerçekleştireceğini ifade etti.

Konuşmayı öğrendiğimden beri hak, emek, adalet diyorum

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği ziyaretinin ardından Kınay, Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi’nde Ecevit Ailesi’nin evine konuk oldu. Burada aile ile sohbet eden Kınay, onların sorunlarını dinledi. Kentsel dönüşüm hakkında konuşan Kınay, Karabağlar’da gerçekleşecek dönüşümün eski Genel Başkan Murat Karayalçın danışmanlığında sürdürüleceğini ve haktan yana, halktan yana, şeffaf, sosyal alanların mevcut olduğu ve vatandaşların ekonomisine uygun şekilde yerinde bir süreç yaşanacağını belirtti. Vatandaşların en temel haklarından biri olan barınma hakkını vurgulayan Kınay, kimsenin bu süreçte mağdur olmaması ve sürecin adaletli bir biçimde ilerlemesi için mücadele edeceklerini belirterek, “Konuşmayı öğrendiğimden beri hak, emek, adalet diyorum. Biz Karabağlar’da tüm İzmir’e, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir model oluşturacağız. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye de İzmir de Karabağlar’ı konuşacak” dedi. Ecevit Ailesi ziyaretinin ardından Kınay, Özgür Mahallesi’nde Eskiizmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Kınay, onların sorunlarını dinledi. Karabağlar’daki trafik sorunu hakkında konuşan Kınay, ihtiyaç olan bölgelerde trafiği rahatlatmak için çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti. Karabağlar’daki sosyal tesislerin artırılacağını belirten Kınay, mevcut ekonomik durumda vatandaşların uygun fiyatlı ve sağlıklı beslenmesi için 3 kent lokantası açacaklarını belirtti.