Hocalı Şehitleri Bornova’da anıldı

Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı’nın 29. yılında Karacaoğlan Mahallesi’ndeki Azerbaycan Dostluk Parkı’nda anma töreni düzenledi. Katliamda yaşamını yitirenler için dua edildi, Hocalı Şehitleri Anıtı’na kırmızı karanfil bırakıldı

Hocalı Şehitleri Bornova’da anıldı
Yayınlama: 27.02.2021
A+
A-

Anma etkinliği Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilatı Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Cemal Mehmethanoğlu, Azerbaycan Türkleri Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Bornova Belediyesi’nin Karacaoğlan Mahallesi’ndeki Azerbaycan Dostluk Parkı’nda düzenlenen törende 1992 yılında Ermeniler tarafından yapılan katliamda yaşamını yitirenler için dua okundu, Hocalı Şehitleri Anıtı’na kırmızı karanfil bırakıldı.       

İki devlet tek millet

Törende konuşan Bornova Kaymakamı Fatih Genel kısa süre önce Azerbaycan’ın zaferiyle sonuçlanan savaşı hatırlatarak,“Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve Azerbaycan Devleti’ni yürekten kutluyorum. İşgal altındaki topraklar kurtuldu. Gerçek sahiplerine teslim edildi. Ne mutlu bize. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Allah bir daha böyle acıları göstermesin. Biz her ne kadar iki devletsek de biz tek bir milletiz. Tek yüreğiz. Her zaman Azerbaycanlı dostlarımızın yanındayız”dedi.

Kardeşlerimizin yanındayız

29 yıl önce yaşananların insanlık adına bir utanç olduğunu söyleyen Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, “Gerçekten çok üzgünüz. Bir daha böylesi acıların yaşanmamasını diliyor,Bornova Belediyesi olarak dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kanımız yerde kalmadı

Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilatı Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, kendilerini hiç bir zaman unutmayan Bornova Belediyesi ve Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür ederek,“Bugün farklı duygularla buradayız. Üzüntülü olduğu kadar sevinçli bir gündür. Çünkü şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Azerbaycan Devleti ordusunun başlattığı hareketle işgal altında olan topraklarımız kurtuldu. Soydaşlarımız Allah’ın izniyle artık kendi topraklarında yaşamaya devam edecektir” dedi.

Hocalı’da 29 yıl önce yaşananları hiç bir zaman unutmayacaklarını söyleyen İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha ise Türk dünyasının her zaman birlik ve beraberlik içinde olma gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.