Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Honaz Seçime Gidiyor… Peki Sonucu Ne Belirleyecek?

Denizli’nin Honaz ilçesinde 2 Haziran Pazar günü belediye başkanlığı seçimi yenilenecek. Kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle yenilenecek seçimde sonucu belirleyecek bir çok etken bulunuyor.

Denizli’nin Honaz ilçesinde 2

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli’nin en sürpriz sonucu Honaz ilçesinde çıkmıştı. 3 dönem Honaz Belediye Başkanlığı yapan Turgut Devecioğlu yeni dönemde de aday olarak açık favori olarak göründüğü seçimde Millet İttifakı adayı Yüksel Kepenek’in ardında kaldı. Kepenek aldığı 9389 oy ile seçimi güçlü rakibi Devecioğlu’nun önünde tamamlamıştı. Devecioğlu aldığı 9381 oyla rakibinin arkasında kaldı. İtirazlar sonucu farkın 1’e düştüğü yarışta kazanan Kepenek olurken, Honaz’da 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı yönündeki itiraz YSK’dan kabul görünce seçim heyecanı yeniden başladı.

Peki 2 Haziran Pazar günü yenilenecek seçimde belirleyici etkenler ne olacak?

*1 oy farkla noktalanan seçiminin sonunucu bir çok faktör değiştirebilir. Bunlardan ilki 31 Mart’ta oy farkını 8’den bire düşüren geçersiz oylar. Honaz’da 1080 geçersiz oy tespit edildi. Bu oy tekrar sayılarak farkın azalmasına neden oldu. Bu seçimde geçersiz oy sayısının azalması oy oranlarını değiştirecek faktörlerden biri..

*Honaz’da seçimin sonunucu belirleyecek en önemli faktörlerden biri ise sandığa gitmeyen seçmen.. 31 Mart’ta 2509 seçmen sandığa gitmedi. 22 bin 602 seçmennin bulunduğu Honaz’da 80 sandıkta 20 bin 093 oy kullanıldı. Bu oylardan 19 bin 13’ü geçerli sayıldı. 2 Haziran seçiminde sandığa gelmeyen seçmenin ikna edilmesi belirleyici olacak.

*En düşük oy farkının oluştuğu Honaz’da diğer partilerin aldığı oylar ise yine belirleyici etkenlerden biri olacak. 31 Mart’ta Vatan Partisi’nin 86, Saadet Partisi’nin 71, Demokrat Parti’nin 57 ve Bağımsız Türkiye Parti’nin 29 oy aldığı görülüyor. Bu seçmenin 2 Haziran seçimlerindeki kararı belirleyici olacak.

HABER:ORAL CAN TATAR