Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hüdaverdi Akbeyik yazdı:Milli Mücadelenin 100. Yılı Buldan ve yöresi kutlama etkinliklerinden

15 Mayıs 2019 da

15 Mayıs 2019 da DENİZLİ ‘DE Kutladığımız MİLLİ MÜCADELE’NİN100.YIL ETKİNLİKLERİ devam ediyor…30.Ağustos 2019 da Çal da Kutladık,4 Eylülde de BULDAN da kutladık…

Buldan a giderken Sonbahara meydan okurcasına yemyeşil bağlarını gördük… Bereketli topraklar üzerinde geniş bir vadiye uzanan BULDAN ilçemiz, Tarihi ve Kültürel Zenginliklerine Tarım Ürünleri Zenginliğini de katmış. Askeri ve Ticari Stratejik tarihi geçmişi olan Buldan İlçemiz Tekstil Ürünlerine tarım ve Coğrafik güzelliklerine ekleyerek daha da Güvenli ve Yaşanılabilir ilçelerimizden biri haline gelmiş..

Uzun zamandır konuşamadığım kıymetli dostum Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer AL ” Üzüm, Kekik, Tütün, Kestane,Çilek Ana Ürünlerimiz….Buldan Kestanesinin tescil işlemlerini başlattık..Karabalık Patlıcan ve Biberin de tescil işlemlerini başlatacağız” diyerek Buldan ilçemizin Tarımda da Ürün zenginliğini anlattı…

Milli Mücadele’nin 100.yılı Buldan ve Yöresi Paneli açılış konuşmalarını Denizli Türkocağı Başkan Yardımcısı Dr. Selami DERELİ ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri ŞEVİK yaptı. Denizli Türkocağı Başkanı .Prof. Dr. Turgut TOK’un yönettiği panelde, Prof.Dr.Ercan Haytaoğlu, Prof.Dr. Yusuf KILIÇ,Sedat SERDAROĞLU ve Hüsameettin TAT konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmalardan, 15.Mayıs 1919 da Denizli de başlayan Milli Mücadele Hareketinin, Sarayköy, Çal, Buldan, Acıpayam, Tavas, Çivril de de devam ettiğini görüyoruz…Buldan da Heye-i Milli Oluşturularak,67.000 bin üzerinde bağış toplanıyor canları ve malları ile Buldan İnsanı da Milli Mücadeleye Katılıyor… 23 Nisan 1920 oluşturulan TBMM ne Buldan Milletvekili olarak katılan Necip Bey / Buldanlıoğlu giderken atının nalları arasına ihtiyaç duyulan para ve altın götürüyor….Buldan ın işgal edildiğini öğrenince Milletvekilliğini bırakarak , gönüllü toplayarak Köşk cephesinde oluşturulan milis kuvvetlerine de katılıyor. Hatta bir ara Necip Bey ,esir düşüyor…Kendisine Çok İşkence yapıyorlar, öldü diye bırakıyorlar, günlerce kendine gelemiyor….Sonra iyileşince yeniden Buldan lılarla birlikte Milli Mücadeleye devam ediyor.

Ve 4. Eylülde” GELDİKLERİ GİBİ GİDİNCEYE ‘ kadar…. BULDAN İnsanı, Geldikleri Yere Göndermenin Onurunu dün 4. Eylül 2019 da bir kez daha yaşadı…Bizde bu Kutlu Güne ortak olduk..Hep Birlikte ” BİZ BU VATANI BÖYLE KURTARDIK” diyen Atalarımızla Gurur Duyduk..Onur Duyduk….Geleceğimize Olan Güvenimiz daha da arttı…Mustafa Kemal ATATÜRK, Tüm Şehit ve Gazilerimizden ve Buldan Milli Mücadelesine Malı ve Canı ile katılanların Ruhları Şad Olsun…. Allah Onlardan Razı Olsun…

4 Eylül 2019 da Denizli Buldan da Yapılan ,Milli Mücadele’nin 100.yılı Buldan ve Yöresi Panelini ,Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan Belediyesi ve Denizli Türk ocağı düzenledi….Panele, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri ŞEVİK, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi OTAKLI, Denizli Türkocağı Başkanı Prof.Dr. Turgut TOK, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Başkanı Abdülkadir USLU ve çok sayıda Buldan ve Denizli li vatandaşlar katıldı..

Emeği Geçenlere ,Katılanlara, Katkı Sağlayanlara, ve Bu Güzel Günde Bizlere Ev sahipliği yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri ŞEVİK e Kalbi Şükranlarımı Sunuyorum….

Önümüzdeki Günlerde Yapılacak olan Milli Mücadele’nin 100. yıl ,Sarayköy, Tavas, Acıpayam Etkinliklerinde Buluşmak üzere Selam ve Saygılarımla….