Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hüdaverdi Akbeyik yazdı:”Denizli’nin 3 şirin ilçesi Baklan-Bekilli-Çal”

23 Haziran 2019 Pazar
23 Haziran 2019 Pazar Günü TARİHE BİR NOT DÜŞTÜK….İLK defa kendi yöremize Baklan, Bekilli ve Çal ilçemize GEZİ Düzenledik..
30 kişi Çal Yöremizin, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gezdik, gördük…
Yarınlara yönelik gücümüze güç kattık…
Ve  kendi Yöremizin ZENGİNLİKLERİNİN  çok azını bildiğimizin farkına vardık.
GÜZEL ÜLKEMİN her karış toprağı gibi DENİZLİ ve ilçelerimizin de  bildiğimden çok daha zengin güzelliklere sahip olduğunu daha iyi anladık.
Arapçada Zahire anlamına gelen bu ovaya BAKLAN denilmiştir. İlk  Abdi Bey bu ovaya yerleşmiş,daha sonra da Hüsamettin Bey/ Dede buraya yerleşmiş
,çarpışırken şehit olmuş ve bugünkü türbe inşaa  edilmiştir.
BAKLAN ilçemizde;  Hüsamettin DEDE Türbesi, Han yıkığı, Çalkebir Höyük,Çıkılıtepe Höyüğü, Karacatepe Höyük, Konak Höyük, Sürmeli Höyük, Beşparmak Dağı,
Boğaziçi Camisi, Tekke Camii, Süleyman  Kayhan taşınmazı öne çıkan Tarihi,Kültürel Zenginliklerimizden öne çıkanlar….
Zengin bir tarihe sahip olan BEKİLLİ ilçemizde ; Motello Antik Kenti, Asar Tepe/ Eski yerleşim Yeri,  Merkez Mezarlık Siti,  Sırıklı mahallesi Mezarlığı,
Yeşiloba Mahallesi Mezarlığı,Çoğaşlı Mahallesi Çınar Ağacı ve etrafındaki Aslankara,Hocalı,Asar, tatar, Uzunçalı ve Zıntı tepeleri ilk göze batan tarihi zenginlikler olarak sayılabilir….
Yüksek yer anlamına gelen ÇAL ,Kurtuluş savaşında Çal Müftüsü Ahmet İzzet ÇALGÜNER in önderliğinde Milli Mücadelede yerini alarak ayrı bir anlam  ve Önem kazanmıştır.
ÇAL ilçesinde ; Çökelez Dağı,Hançalar Köprüsü, Kaplanlar Göleti, Yöğlük Mevki,Sakızcılar Şelalesi,Kısık Mevki, Gelinören Ilıca,Sazak Tümülüsü, Apollon Termenos Tapınağı,Yukarıyseyit Tarihi Değirmen,Ortaköy Tarihi Bina ,Dayılar Tarihi Bina,Kayı Pazarı Minaresi,Ahmet Çökelez Konağı ,Mahmutgazi Dede Türbesi,Sazak Zekeriya Dede Türbesi,İsabey Höyüğü,Dayılar Asar Köprüsü,Gazi İlkokulu,Bahadınlar Su Sarnıcı,Bayıralan Tek kemerli Köprü, Süller Cumhuriyet İ.Ö.Okulu ,Akkent Zeyve Köprüsü,Yukarıseyit Yukarı Mahalle , Orta Mahalle ve Aşağı Mahalle Çeşmeleri, Süller Yukarı ve Aşağı Camileri,Kocakaöy Camii, Çal Merkez Çarşı Camii, Mahmutgazi Türbesi, Kuyucak Camii,Belevi Eski Camii,Ortaköy Çınar Ağacı,Kumral Mesireliği Çınar Ağacı,Bahadınlar Çınar Ağacı,Şabçılar 5 Adet Çınar Ağacı, Sazak  Çınar Ağacı,Çal Merkez Mezarlığı, Süller Mehmet Kulak Evi, Süller Taş Mahallesi Konut, Süller Müftü Ahmet İzzet Çalgüner Mezarı ve Evi,  Süller  Zübeyde – Osman  Bursalıoğlu  Konağı,Dayılar Sultan Hamit Çiftliği, Çal Merkez Ahmet Çökelez/ Necip Ağa Evi,Çakırlar Doğal Mağara, Bayıralan Kaya Sunağı ve Kaya Mezarı, Çal İlçemizin , Tarihi-Kültürel,Tarım-Orman ve Doğal Zenginliklerinden Bazıları….
Baklan Belediye Başkanımız Yusuf GÜLSEVER, Bekilli Belediye Başkanımız Mustafa ÇOBAN ve Çal Belediye Başkanımız Fethi AKCAN Başkanları; Denizli’nin bu 3 Şirin ilçesinin
Tarihi-Kültürel,Tarım-Orman ve Doğal Zenginliklerini, Koruma-Geliştirme Çabaları ve Bu Zenginliklere Türk ve Dünya İnsanın da ulaşımı için çok yoğun alt-üst yapı çalışmaları içinde olduklarını gördük.
İnşallah Haftaya Denizli’nin 3 şirin İlçesi Baklan,Bekilli ve Çal İlçelerimizin  Bügünkü  Durumunu ve Bazı Yapılması Gerekenleri Yazalım….Tanımaya Devam Edelim..
İnsan İyiliğin Adıdır. İnsan İyi ve Güzel işler yapmanın Adıdır. İnsan Kötü işler Yapıncaya Kadar , İyi ve Güzel işlerde Yapabilir.
İyilik ve Güzellikler Dolu Haftalar Diliyorum….