Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İddaa bayilerine komisyon iyileştirmek için sanal platform şartı

İddaa bayilerinin komisyonlarının yüzde 8’den yüzde 5’in altına düşürülmesi işletme sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Bu durum üzerine işletme sahipleri mağduriyetlerini dile getirirken Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığı bugün bayilere gönderdiği bir yazı ile komisyonların iyileştirileceğini bildirdi. Ancak bu durum için bir sistem şartı koşuldu.

İddaa bayilerinin komisyonlarının yüzde

Şubat ayında gerçekleşen iddaa ihalesinde en iyi teklifi yüzde 0.2 komisyon ile Demirören-Scientific Games ortaklığı vermiş, Yıldırım Demirören’in hem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olması hem de Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı olması dikkat çekmişti. Türkiye’de büyük tartışmalara neden olan ihalenin ardından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın aldığı son karar emekçilere büyük zarar vermesi tartışmaları başka boyuta taşıdı.İddaa bayi sahipleri, yüzde 8’den, yüzde 5’in altına düşen komisyon ücretlerinden rahatsız. Komisyonların payları ise, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından belirleniyor. İddaa bayi sahiplerinin gelirlerindeki bu gerileme işletme sahiplerini olumsuz etkiledi.İşlerini döndüremediklerini söyleyen Denizlili bayi sahipleri, bu durumun devam etmesi halinde işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını, hatta bayilerini kapatma durumuna gelebileceklerini ifade ettiler.

SANAL PLATFORM ŞARTI İLE KOMİSYONLARDA İYİLEŞTİRME

Konuyla ilgili Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığı bugün bayilere gönderdiği bir yazı ile komisyonlarda iyileştirilmeye gidileceğini bildirdi. Ancak bu iyileştirme bir şarta bağlandı. Bayilerin, kurulacak sanal platforma üye olması ve bahislerin bu platformdan oynanmasını istedi.

”KOMİSYON İYİLEŞTİRİLMESİ BELLİ BİR ORANIN ÜZERİNDE OLMALI”

Komisyonlardaki düşüş üzerine geçtiğimiz günlerde röportaj gerçekleştirdiğimiz Denizlili bayi işletmecisi Bahri Yıldırım platform hakkında,”Komisyonların iyileştirileceği haberi yüzümüzü güldürdü. Ancak bu iyileştirmenin belli bir oranın üzerinde olması gerekiyor. Yoksa bizlerin hiçbir işine yaramaz. Sanal platformun ise alt yapısının sağlam oturtulması gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa bu işten zararlı çıkan yine bayiler, işverenler ve emekçiler olacaktır”dedi.

İDDAA BAYİLERİNE GÖNDERİLEN YAZI;

Sabit bayilerimizin internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinde oyun oynayabileceği ve buradan hasılat komisyonu elde edebileceği sanal platform oluşturulması hususunda Başbayiye talimat verilmiştir. Çok kısa bir sürede tamamlanması ve faaliyete geçmesi planlanan söz konusu sanal platforma dileyen tüm sabit bayilerimiz dahil olabilecektir. Bu platformun teşvik edilmesi amacıyla, sanal platforma dahil olacak sabit bayilerimizin hasılat komisyonu oranlarında güncelleme yapılacaktır. Platformun detaylarına ilişkin bilgi ve eğitimler Başbayi tarafından verilmeye başlanacaktır”

HABER:ORAL CAN TATAR