Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İKLİM KRİZİNE KARŞI YURT SEVER VATANDAŞ VE MİLAS TEPKİLİ

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’na

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı direniş sürüyor. Kesim alanına giren köylüler ağaçlara sarılarak hukuksuzluğu engellemeye çalışıyor.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen Ormanları, İÇTAŞ ve Limak’ın ortağı olduğu YK Enerji’nin termik santral sahasını genişletmek için kurban ediliyor. 750 dönümlük asırlık çam ormanında dört gündür ağaçlar katlediliyor. Pazartesi günü başlayan kesimlerle birlikte yurttaşların aktardığına göre alanın dörtte ikisindeki ağaçlar kesildi. Yaşlı köylüler, “Benim toprağıma dokunmayın. Benim 40 zeytin ağacımı kesmek zorunda mısınız? Ölürüm de toprağımı size yine vermem” diyerek isyan etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve milletvekilleri kesim yapılan alanı gezdi. Jandarma alana sadece siyasilerin girmesine izin verdi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu vahşeti durdurmak için her şeyi yapacağız. Buradaki arkadaşlara desteğin artması gerekiyor” dedi.

DAYANIŞMA YAŞATIR…

Adabelenliler Derneği üyeleri İkizköy Akbelen Ormanları için alana gitme kararı aldı. Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımda. “DAYANIŞMA YAŞATIR. 27 Temmuz Perşembe günü saat 12.00 de Kuşadası Kent konseyi ile birlikte ADABELENLİLER olarak AKBELEN’deyiz.” İfadelerine yer verildi.