Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İliç’teki Maden Faciası Protesto Edildi:“KAZA DEĞİL KATLİAM”

Denizli Emek ve Demokrasi

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu ve Büyük Menderes İnisiyatifi Erzincan’da yaşanan maden faciasını protesto etti.

Denizli Candoğan Parkı’nda bir araya gelen Denizli Emek ve Demokrasi Platformu yaptığı basın açıklamasında, Erzincan İliç’teki maden faciasını protesto etti. Açıklamayı okuyan Elif Kavili, “Erzincan Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan felaket göz göre göre gelen bir katliamdır. Yıllardır ekoloji örgütlerinin, bilim insanlarının ve meslek örgütlerinin uyarıları bunun bir cinayet olduğunun delilidir. Kapitalizm aç gözlülükte sınır tanımıyor” dedi. Siyanür salınımına dikkat çeken Kavili, “Havaya salınan insan sağlığı üzerinde öldürücü içeriğe sahip bu bileşiklerin toprak ve su üzerindeki zehirleyici etkisi yıllarca sürecek.
Felaketin bu boyutunu görünür kılmamak için arama kurtarma ekiplerinin hiçbir koruyucu ekipman olmadan sahada çalışmaları sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

“SİYANÜRLÜ ALTIN MADENCİLİĞİ YASAKLANSIN”
Açıklamanın devamında talepler sıralayan Kavili şu ifadeleri kullandı: “Siyanürlü altın madenciliği yasaklanmalıdır. Altın madenlerinde çalışan işçiler madenin kapatılmasında çalıştırılsın ve erken emekli olsun. İçişleri Bakanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Erzincan Valisi başta olmak üzere sorumlu kamu idarecileri derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır.”