Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İLK KEPÇEYİ BAŞKAN SANDAL VURDU

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir’in en büyük ve en modern Kent Meydanı’nı ilçesine kazandırmak için kolları sıvadı. 17 bin metrekarelik alanda hayata geçecek meydan projesi için iş makinesine binerek ilk kepçeyi vuran Başkan Sandal “İzmir’in en büyük ve en güzel meydanını Bayraklı’ya kazandırarak önemli bir eksiğimizi gidereceğiz. Bayraklımıza hayırlı olsun” dedi.

Uygulama aşamasına geçildi
Bayraklı’nın çehresini değiştirecek önemli bir projeyi daha hayata geçirerek ilçeye İzmir’in en büyük ve en modern kent meydanını kazandırmak için çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi, gerekli izinlerin ardından uygulama aşamasına başladı. Meydan yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Serdar Sandal, kepçenin başına geçti ve meydana dahil edilen binaların yıkımını bizzat başlattı. Proje kapsamında daha önce sondaj ve arkeolojik kazı çalışmaları yapılmış, alandaki futbol sahası kaldırılmış ve uygulama aşamasına getirilmek için gerekli izinler tamamlanmıştı.

“Bayraklı’ya çok yakışacak”
Başkan Sandal “İzmir’in kalbine yakışır bir meydan projesini hayata geçirdik. Kent meydanı ile ilgili ilk işlemleri başlattık. 17 bin metrekarelik alanda kent meydanı eksikliğimizi gideriyoruz. İzmir’in ‘kalbinde’ hayata geçireceğimiz projemizde sosyal ve kültürel anlamda geçmişten geleceğe tüm birikimlerimizi yansıtacağız ve İzmir için yeni, modern bir cazibe merkezi oluşturacağız. Bayraklı’yı tarihiyle bütünleşen bir kent kimliğine kavuşturuyoruz. Bayraklımıza çok yakışacak. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

17 bin metrekarelik meydan
Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Bayraklı Smyrna Höyüğü yakın çevresi açık alan düzenlenmesi, ziyaretçi merkezi ve Kent Meydanı Projesi’, Smyrna Meydanı ile Zabıta Müdürlüğü Binası’nın da bulunduğu Hakan Uysal Caddesi’ni kapsayan 17 bin metrekarelik alanda başladı. İki bin metrekarelik tören alanı, modern kent mobilyaları, peyzaj düzenlemeleri, etkinlik alanları ile İzmir’in en modern kent meydanlarından biri oluşturulacak. Proje tamamlandığında Smyrna Ören Yeri’nin görünürlüğü ve tanınırlığı da artırılacak.