Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlklerin bakanı Işılay Saygın hayatını kaybetti!

Eski bakanlardan Işılay Saygın (72), nefes darlığından dolayı kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alınmıştı. Türkiye’nin ilk kadın Turizm ve Çevre Bakanı da olan Işılay Saygın’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Eski bakanlardan Işılay Saygın

Geçtiğimiz günlerde solunum yetmezliği nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Saygın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Edinilen bilgiye göre, Işılay Saygın’ın, ileri derecede akciğer sertleşmesi hastalığına bağlı solunum yetmezliğinden dolayı 03.00 saatlerinde hayatını kaybettiğini öğrenildi.
Göksel, ailesinin isteği üzerine Saygın’ın pazartesi düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağını dile getirdi.
Saygın, 4 Temmuzda evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Hastaneye kaldırılan Deneyimli siyasetçinin ölüm haberinin ardından babası Çallı olan Saygın’ın ölüm haberi üzerine “Allah rahmet eylesin başımız sağolsun’ diyen İzmir Denizlililer Dernek Başkanı Veli Kasap, ‘Hemşehrimiz deneyimli siyasetçi, hizmet insanı, İzmir’de eserleriyle yaşayacak olan Işılay Saygın’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Kendisini İzmir siyaseti ve Buca halkı unutmayacaktır’ dedi.

IŞILAY SAYGIN KİMDİR?

Işılay Saygın, 5 dönem İzmir milletvekilliği görevinin yanı sıra, 51 ve 52’nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Devlet Bakanı görevini de üstlendi. Saygın, 53’üncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde ilk kadın Turizm Bakanı, 54’üncü ve 55’inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde ise Devlet Bakanı olarak görev yaptı.