Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İMEAK Türkiye’de Bir İlke İmza Atacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) onayı ile “Marathon Masters tarafından 30 Aralık Pazar günü Menderes Özdere’de düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk kış açık deniz yüzme şampiyonası “Türkiye Kış Yüzme Şampiyonası” ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası

Toplantıya Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Marathon Masters Spor Kulübü Başkanı Turgut Esen katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=eSoLVjw3Ocw&feature=youtu.be

ÖZTÜRK :” ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR YARIŞMA”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, düzenlenecek olan yarışmanın ilk defa gerçekleşecek uluslararası standartlarda bir yarışma olduğunu belirterek “Deniz Ticaret Odası olarak herhangi bir organizasyonu direk kendimiz yapmak yerine bu işe gönül veren, çaba sarf eden insanlara destek olmak daha önemli diye düşünüyorum. Yüzme önemli bir spor. Her sene yaz aylarının başlangıcında bu konuda çeşitli kötü haberler alıyoruz ama bunları almamamız gerekir. Bunun için çaba sarf ediyoruz ve Türkiye Yüzme Federasyonu ile faaliyetler içinde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 8f0ac63c-0abc-4844-8a8f-2263efac7478.jpg

ESEN: “TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU’NUN ONAY VERDİĞİ İLK YARIŞ OLACAK”

Marathon Masters Kulübü Başkanı Turgut Esen toplantıda, kulübün tüzüğünde bulunan yüzmeyi geniş kitlelere yaymayı amaçlayan bir hedefleri olduğunu söyleyerek, Türkiye Kış Yüzme Şampiyonası’nın bu doğrultuda gerçekleştirilecek bir organizasyon olduğunu belirtti. Esen, “Ben 45 yıldır yüzüyorum. Eski yüzücüyüm. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun yaptığı birçok havuz ve açık su yarışlarına katıldım. Dünya şampiyonalarında bir kaç başarım oldu. Tabi ki bunu bireysellikten çıkartıp, bir spor kulübü olmanın gerekliliği vardır. Biz bu organizasyonu bu amaçla düzenledik. Sayın başkanım ve Menderes Belediyesi, bize yardımcı olacaklarını söyledi ve güzel bir işbirliğiyle bu noktaya geldik. Yılbaşında özel bir yarışma düzenleyelim dedik. Organizasyonun medya değeri de olsun, insanlar ilgilensin istedik. Koruyucu elbiselerle gerçekleşecek bir etkinlik olacak. Bunun için de en uygun yeri Özdere olarak düşündük.” dedi.

“Teknik detayla 1500 ve 3000 metre olacak şekilde düzenledik. Belli standartları olan bir yarışma bu. Koruyucu kıyafetten, ambulansın sağlık personelinin kaç kişi olacağına kadar her şeyi ayarladık. Bu yarış ilk defa yapılan wetsuits zorunluluğu olan ve Türkiye Yüzme Federasyonu’nun onay verdiği ilk yarış olacak. Denizden çıkan herkese birer anı madalyası vereceğiz. Her yaş grubunda ilk üçe girenlere madalyalarını vereceğiz. Genel klasmanda da kadınlara ve erkeklere kupa ödüllerini vereceğiz. Bu tür sporların gönülle yapılması gerekiyor. Ayrıca bütün katılımcılara spor çantası, havlu, bone ve tişört hediye ediyoruz. ” şeklinde bilgi veren Esen, 150 kişinin kayıt yaptırdığı yarışmanın 30 Aralık Pazar günü saat 11.00’da Özdere’de yapılacağını belirtti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 0389b9b4-e35d-4def-a96b-e795962adba3.jpg

TİRYAKİ :”DENİZ TURİZMİNDEN YETERİNCE FAYDALANAMIYORUZ”

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ise, Menderes’in 777 km kare yüz ölçümüyle İzmir’in 3. büyük ilçesi olduğunu söyleyerek “Biz bazen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak deniz turizminden yeterince faydalanamadığımızı itiraf ediyoruz. Yeni yıla girmeye 1 gün kala İzmir Özdere’de Deniz Ticaret Odası’nın Menderes Belediyesi ve Marathon Masters ile bu etkinliği düzenlemesinin mutluluğu içindeyiz.Yarışmanın düzenleneceği yerleşim yerleri Efes Antik Kenti’ne kuş uçuşu yaklaşık 10-12 km mesafede. Çeşme ilçemiz ile birlikte İzmir’de en fazla mavi bayraklı plaja sahip olan bir alan. Özetle Menderes Kaymakamlığı ve Menderes Belediyesi olarak Menderes kıyılarında Marathon Masters yarışması yapılmasının mutluluğunu paylaşıyoruz. Bütün İzmirlileri yarışmayı izlemek üzere Menderes’e bekliyoruz.” şeklinde konuştu.