Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İmparator İbrahim Tatlıses

Bu haberin fotoğrafı yok

Müzik dünyasının imparatoru olarak bilinen İbrahim Tatlıses, 1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa’ da dünyaya gelmiştir. Kendi söylemesi ile bir mağarada doğduğunu belirten Tatlıses’ in babası, o doğduğunda cezaevindedir. Ünlü sanatçı hiç okula gitmemiştir.

Küçük yaşlardan itibaren çalışmak zorunda kalan İbrahim Tatlıses, sinemalarda su satarak para kazanmış, gençlik yıllarında ise soğuk demir ustası olarak inşaatlarda çalışmıştır. İnşaatta türkü söylediği sırada sesinin güzelliğini fark eden bir sinemacı tarafından keşfedilmiştir.

Sanatçı Sayfası : https://muzikmp3indir.com/sanatci-22-ibrahim-tatlises-mp3-indir

İLK DÖNEMDE PAVYONLARDA SAHNE ALDI

Keşfedilmesinin ilk yıllarında önce Adana’ da sonra Ankara’ da pavyonlarda sahne alan İbrahim Tatlıses, 1974 yılında Kınalı Pavyon’ da söylediği “Ayağında Kundura” şarkısı ile bir anda şöhreti yakalamış ve Ankara Radyosu’nda türkü söylemeye başlamıştır.

Bir yılbaşı gecesi televizyona çıkarak yanık sesi ile türkü okuyan Tatlıses, ardından 70’ li yılların ortalarında İstanbul’ a gelerek sahne çalışmalarına burada devam etmiştir. Müzik çalışmalarının ilk dönemlerinde 45’ lik hazırlayarak kariyerine giriş yapmıştır.

HEM OKUDU HEM FİLM ÇEKTİ HEM ALBÜM YAPTI

İstanbul’ a geldikten sonra hayatı bir anda değişen İbrahim Tatlıses, müzik kariyerinde şöhret basamaklarını hızla tırmanmasının yanı sıra sinema filmlerinde de başrol oynamaya başladı. Bu süreçte eğitimine de zaman ayıran ünlü sanatçı, ilkokul diplomasını da almıştır.

1978 yılında ilk sinema filmi “Ayağında Kundura – Ceylan “ ı çeken Tatlıses, Perihan Savaş, Hülya Avşar, Gülben Ergen gibi birbirinden ünlü kadın sanatçılar ile başrolü paylaşmıştır. Müzik kariyerinde başarıyı kısa sürede elde eden ve milyonlarca hayranı bulunan İbrahim Tatlıses, birbirinden ilgi gören ve çok satan albüm hazırlamıştır.

BİRÇOK ALANDA ÇALIŞTI, SİYASETE KATILDI

Sadece müzik ve oyunculuk kariyeri ile sınırlı kalmak istemeyen İbrahim Tatlıses, gıda, inşaat, seyahat, turizm, havacılık ve televizyon sektörlerine de el atmıştır. Tatlıses TV, Tatlıses Çiğköfte ünlü sanatçıya aittir.

Siyasete de adım atan İbrahim Tatlıses, 2007 yılında genç Parti’ den İstanbul 3. Bölge 1. Sıradan milletvekili adayı olmuş ancak partisi barajı aşamadığı için milletvekili olamamıştır. 2011 yılında AKP milletvekilliği adaylık başvurusunda bulunan ünlü sanatçı aday gösterilmeyince Şanlıurfa’ dan bağımsız aday olmuş ancak seçimlerden önce adaylığını geri çekmiştir.

ÇOK SAYIDA EVLİLİK YAPTI

Özel hayatı da çok hareketli olan İbrahim Tatlıses, ilk evliliğini Urfa’ da Adalet Durak ile yapmış ve bu evlilikten üç çocuk sahibi olmuştur. 1979 yılında Perihan Savaş ile oynadığı film sonrasında ünlü oyuncu ile birliktelik yaşamış ve bu birliktelikten bir kızı olmuştur. İki ünlü ismin birlikteliği Perihan Savaş’ ın yediği dayak sonrasında savcılığa başvurması ile sonlanmıştır.

İbrahim Tatlıses, 1983 yılında Derya Tuna ile birlikte rol aldığı film sonrası Tuna ile birliktelik yaşamaya başlamış ve bu birliktelikten bir oğlu olmuştur. 2011 yılında Ayşegül Yıldız ile evlenen ünlü sanatçının bu evlilikten de bir kızı bulunmaktadır. Tatlıses’ in evlilik dışı ilişkisinden de bir kızı bulunmaktadır.

İbrahim Tatlıses’ in Albümleri:

İbrahim Tatlıses albümleri indir